Η ζωή και το έργο του Νίκολα Τέσλα, του Προμηθέα του ηλεκτρισμού, σε εκδήλωση στο ΕΙΕ

Η εκδήλωση φιλοδοξεί να ρίξει "φως" στη ζωή και το έργο του ιδιοφυή Σέρβου φυσικού και εφευρέτη.

Ο Σύλλογος Προσωπικού του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών (ΕΙΕ), στο πλαίσιο του εορτασμού των 60 χρόνων από την ίδρυση του ΕΙΕ,  διοργανώνει την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου, στις 19:00, στο Αμφιθέατρο Λ. Ζέρβας του ΕΙΕ (Βασ. Κωνσταντίνου 48, Αθήνα), εκδήλωση με θέμα "Νίκολα Τέσλα 1856-1943: Ο Προμηθέας του Ηλεκτρισμού".

Η εκδήλωση είναι ανοικτή για το κοινό και φιλοδοξεί να ρίξει "φως" στη ζωή και το έργο του ιδιοφυή Σέρβου φυσικού που χάρισε στην ανθρωπότητα το εναλλασσόμενο ρεύμα, την ακτινογραφία, τα ραδιοκύματα, το ραδιόφωνο, το ραντάρ και πολλές ακόμη σημαντικές εφευρέσεις που χρησιμοποιούμε μέχρι σήμερα.

Ποιο ήταν το επιστημονικό και εφευρετικό του έργο; Ποιος ήταν ο χαρακτήρας του, οι ιδιοτροπίες και ο πνευματικός του κόσμος; Ποιες εφευρέσεις και επιτεύγματα του Τέσλα άλλαξαν τον κόσμο μας; Γιατί ο Τέσλα θεωρείται ο άνθρωπος που Φώτισε τον κόσμο; Είναι ο Τέσλα ο πρωτεργάτης του Ίντερνετ και της Ασύρματης Μεταφοράς Ενέργειας; Πώς σκεφτόταν ο Τέσλα για να ανακαλύπτει νέες γνώσεις και να εφευρίσκει νέες τεχνολογίες; Ποιες ήταν οι ιδέες και τα οράματα του Τέσλα για το μέλλον της ανθρωπότητας και τέλος, γιατί ο Τέσλα επιστρέφει στην εποχή μας ως αρχέτυπο επιστήμονα-εφευρέτη, εμπνέοντας μια νέα γενιά επιστημόνων κι ερευνητών;

Σε αυτά τα ερωτήματα θα προσπαθήσουν να απαντήσουν οι ομιλητές της εκδήλωσης, όπου θα παρουσιαστεί η ζωή και το επιστημονικό έργο του ιδιοφυή εφευρέτη και οραματιστή.

Την εκδήλωση θα προλογίσει ο Πρόεδρος του Συλλόγου Προσωπικού του ΕΙΕ, Δρ. Βασίλειος Ζουμπουρλής,  ενώ στη συνέχεια, ο Πρόεδρος του ΕΙΕ, Δρ. Βασίλειος Γρηγορίου, θα απευθύνει χαιρετισμό στο κοινό. Αμέσως μετά, θα προβληθεί επίσης το ντοκιμαντέρ: Νίκολα Τέσλα ο προφήτης του επιστημονικού μέλλοντος, συνολικής διάρκειας 25 λεπτών. Ο αστροφυσικός Μάνος Δανέζης και ο συγγραφέας και δημοσιογράφος Γιώργος Στάμκος είναι οι κύριοι ομιλητές της εκδήλωσης.

Για όσους δεν μπορέσουν να παρευρεθούν στο αμφιθέατρο Λ. Ζέρβας, του ΕΙΕ, η εκδήλωση θα μεταδίδεται ζωντανά στη διεύθυνση http://media.ekt.gr/live.

www.ekt.gr, με πληροφορίες από Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (ΕΙΕ), Wikipedia