Εκδήλωση επιχειρηματικών συναντήσεων στην Ελλάδα B2B @EUSAIR Forum 2017

H εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του 2ου EUSAIR Forum (EU Strategy for the Adriatic and Ionian Region) και αποτελεί μοναδική ευκαιρία για οργανισμούς από την Ελλάδα που ενδιαφέρονται για επαφές με δυνητικούς συνεργάτες στο εξωτερικό, νέους πελάτες/προμηθευτές και νέες τεχνολογίες, καθώς και για επιχειρήσεις από το εξωτερικό που ενδιαφέρονται για την ελληνική αγορά και τις επιχειρηματικές και επενδυτικές ευκαιρίες στην Ελλάδα.

Την εκδήλωση επιχειρηματικών συναντήσεων "B2B @ EUSAIR Forum 2017" διοργανώνει το Enterprise Europe Network-Hellas, το μεγαλύτερο δίκτυο της χώρας για την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία που συντονίζει το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ), στις 11 Μαΐου 2017, στα Ιωάννινα. Τοπικός διοργανωτής της εκδήλωσης είναι το Επιμελητήριο Ιωαννίνων, μέλος του δικτύου Enterprise Europe Network-Hellas, ενώ η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του 2ο EUSAIR Forum (EU Strategy for the Adriatic and Ionian Region), το οποίο διοργανώνεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Ελληνική Δημοκρατία, με την υποστήριξη του EUSAIR Facility Point (strategic project financed under INTERREG V-B Adriatic-Ionian Cooperation Programme 2014-2020), στις 11-12 Μαΐου 2017.

Η εκδήλωση θα δώσει τη δυνατότητα σε επιχειρηματικούς και ερευνητικούς οργανισμούς, καθώς και σε φορείς τοπικής και περιφερειακής ανάπτυξης από τις χώρες της Αδριατικής και του Ιονίου (Αλβανία, Βοσνία και Ερζεγοβίνη, Κροατία, Ιταλία, Μαυροβούνιο, Σερβία, Σλοβενία)  να παρουσιάσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους και να βρουν τους κατάλληλους εταίρους για διεθνείς συνεργασίες. 

Δεδομένου ότι η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του 2ου EUSAIR Forum, αποτελεί μοναδική ευκαιρία για οργανισμούς από την Ελλάδα που ενδιαφέρονται για επαφές με δυνητικούς συνεργάτες στο εξωτερικό, νέους πελάτες/προμηθευτές και νέες τεχνολογίες, καθώς και για επιχειρήσεις από το εξωτερικό που ενδιαφέρονται για την ελληνική αγορά και τις επιχειρηματικές και επενδυτικές ευκαιρίες στην Ελλάδα. Οι συμμετέχοντες στις επιχειρηματικές συναντήσεις θα έχουν την ευκαιρία να συναντηθούν με εκπροσώπους της ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, το δίκτυο των Επιχειρηματικών Αγγέλων, των Υπουργείων και άλλων οργανισμών.

Οι βασικοί θεματικοί τομείς της εκδήλωσης επιχειρηματικών συναντήσεων είναι οι εξής:

• Θαλάσσιες τεχνολογίες

• Υδατοκαλλιέργειες

• Τρόφιμα και ποτά

• Θαλάσσιες μεταφορές και υπηρεσίες

• Θαλάσσιο περιβάλλον

• Τουρισμός

Συμπεριλαμβάνονται δράσεις που αφορούν Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνιών, Μεταφορές, Ενέργεια, Υγεία)

Συγκεκριμένα, στην εκδήλωση επιχειρηματικών συναντήσεων μπορούν να συμμετάσχουν Μικρομεσαίες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους παραπάνω τομείς, Πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα, Επιμελητήρια, Clusters, καθώς και άλλοι οργανισμοί και ενδιαφερόμενοι από την περιοχή Ιονίου και Αδριατικής.

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να συμπληρώσουν τη σχετική ηλεκτρονική φόρμα συμμετοχής και να υποβάλουν το προφίλ τους έως τις 5 Μαΐου 2017. Tα προφίλ δημοσιεύονται σε ηλεκτρονικό κατάλογο και αποτελούν τη βάση για τη διοργάνωση διμερών συναντήσεων με δυνητικούς συνεργάτες. Οι αιτήσεις για τη διοργάνωση συναντήσεων θα πραγματοποιηθούν 26 Απριλίου έως 5 Μαΐου 2017. Κάθε συμμετέχων θα λάβει το προσωπικό του πρόγραμμα συναντήσεων πριν τη διοργάνωση. Οι συναντήσεις θα διεξαχθούν από τις 9:30 ως τις 13:30 την Πέμπτη 11 Μαΐου 2017.

Η συμμετοχή στην εκδήλωση είναι δωρεάν, ενώ τα έξοδα μετακίνησης και διαμονής επιβαρύνουν τους συμμετέχοντες. 

Το Enterprise Europe Network είναι το μεγαλύτερο δίκτυο υποστήριξης στον κόσμο για μικρομεσαίες επιχειρήσεις με διεθνείς φιλοδοξίες, με 3.000 εμπειρογνώμονες σε 600 οργανισμούς και καλύπτοντας περισσότερες από 60 χώρες. Ο ελληνικός κόμβος του ευρωπαϊκού δικτύου, το Enterprise Europe Network-Hellas, αποτελείται από βιομηχανικούς συνδέσμους, ερευνητικά και τεχνολογικά ιδρύματα, εμπορικά και βιομηχανικά επιμελητήρια και καταξιωμένους φορείς στον χώρο της καινοτομίας και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. 

Σημειώνεται ότι το ΕΚΤ, ως συντονιστής του Enterprise Europe Network-Hellas (www.enteprise-hellas.gr), του μεγαλύτερου ελληνικού δικτύου επιχειρηματικής υποστήριξης, υποστηρίζει καινοτόμες και εξωστρεφείς ελληνικές επιχειρήσεις να αποκτήσουν πρόσβαση σε νέες αγορές και χρηματοδότηση. Παρέχει εξατομικευμένες υπηρεσίες για διαχείριση καινοτομίας και scaling up των επιχειρήσεων. Ενημερώνει για ευρωπαϊκές πολιτικές και δίνει στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε διαβουλεύσεις για μελλοντικές πρωτοβουλίες. Το ελληνικό δίκτυο μεσολαβεί σε περίπου 100 διακρατικές συνεργασίες ανά έτος. 

www.ekt.gr, με πληροφορίες από Enterprise Europe Network, Enterprise Europe Network-Hellas