Συμμετοχή του ΕΚΤ στο 85ο Παγκόσμιο Συνέδριο της IFLA, τον Αύγουστο, στην Αθήνα

17.07.2019

Το Health and Biosciences Libraries Section της International Federation of Library Associations and Institutions (IFLA), σε συνεργασία με το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, διοργανώνουν Satellite meeting, στο πλαίσιο του 85ου Παγκόσμιου Συνεδρίου της IFLA (24-30/08/2019), που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, στις 23 Αυγούστου, με τη συμμετοχή του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης.

Το Satellite meeting με τίτλο «International and local development that enhance scholarly communication in the biomedical and social sciences» θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο της Βιβλιοθήκης Επιστημών Υγείας στην Αθήνα (Μ. Ασίας & Δήλου 1, Γουδή). 

Οι ομιλητές προέρχονται από την Ελλάδα, τον Καναδά, την Αυστραλία, την Ινδία, το Κατάρ και τις ΗΠΑ. Ένας από τους βασικούς ομιλητές θα είναι ο Δρ. John Southall, από την Βιβλιοθήκη Bodleian του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης. Θα συζητήσει για τον ρόλο του Βιβλιοθηκονόμου Δεδομένων, με βάση τη δική του εργασιακή εμπειρία στο αντικείμενο και ως συν-συγγραφέας του βιβλίου με τίτλο " The Data Librarian's Handbook".

Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί και στη συζήτηση που θα ακολουθήσει μεταξύ συμμετεχόντων και ομιλητών με το ενδιαφέρον εστιασμένο στους νέους ρόλους των ακαδημαϊκών βιβλιοθηκονόμων.

Το ΕΚΤ θα συμμετέχει στην εκδήλωση, με την παρουσίαση "Widening open access: EKT as a case-study for an innovative content distribution mode", αναδεικνύοντας τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει στη συλλογή και διάδοση επιστημονικού περιεχομένου στην Ελλάδα και όχι μόνο, με έμφαση στην ανάπτυξη και υποστήριξη μιας αξιόπιστης υποδομής που περιλαμβάνει αναπτυξιακές πρωτοβουλίες και cloud-based ψηφιακές υπηρεσίες, δυνατότητα συλλογής, επεξεργασίας και δημοσίευσης αυξανόμενου όγκου ψηφιακών δεδομένων και περιεχομένου ανοιχτής πρόσβασης.

Για την παρακολούθηση της εκδήλωσης απαιτείται προ-εγγραφή, χωρίς κόστος.

Για περισσότερες πληροφορίες για το συγκεκριμένο Satellite meeting, επισκεφθείτε τον ιστότοπό του.