Αποκατάσταση της πρόσβασης σε πάνω από ένα εκατομμύριο διατριβές πλήρους κειμένου που είναι διαθέσιμες για λήψη σε μορφή PDF

13.05.2019

Αποκαταστάθηκε η πρόσβαση των χρηστών της Ψηφιακής Βιβλιοθήκης ΕΚΤ στη βάση δεδομένων ProQuest Dissertations & Theses Global (PQDTGlobal), που περιλαμβάνει πλούσια συλλογή διδακτορικών και μεταπτυχιακών διατριβών από όλο τον κόσμο. Όπως ισχύει για το σύνολο των ηλεκτρονικών πηγών της Ψηφιακής Βιβλιοθήκης Επιστήμης Τεχνολογίας Πολιτισμού του ΕΚΤ, η πρόσβαση είναι δυνατή μέσα από τον χώρο της Βιβλιοθήκης Κ.Θ.Δημαράς.

Η εν λόγω βάση δεδομένων περιλαμβάνει βιβλιογραφικές αναφορές για διατριβές που εκπονήθηκαν από το 1637 έως σήμερα, με περιλήψεις για τις διατριβές από τη δεκαετία του 1980 και μετά. Παρέχει πρόσβαση και δυνατότητα λήψης της μορφής PDF, στο πλήρες κείμενο ενός εκατομμυρίου και πάνω διατριβών, κατά κύριο λόγο από το 1997 και έπειτα αλλά και κάποιων παλαιότερων, ενώ πάνω από 2,1 εκ. τίτλοι διατίθενται για αγορά έντυπου αντιγράφου. Παρέχει, ακόμη, πρόσβαση σε προεπισκόπηση 24 σελίδων, όταν είναι διαθέσιμη. Η πρόσβαση είναι δυνατή μέσω συνδρομής της Bιβλιοθήκης με την ProQuest.

Η βάση PQDTGlobal αναζητείται ταυτόχρονα, μέσα από το ίδιο περιβάλλον (https://search.proquest.com), με τη συλλογή περιοδικών Periodicals Archive Online, επίσης διαθέσιμη από την Ψηφιακή Βιβλιοθήκη ΕΚΤ. Το Periodicals Archive Online είναι ένα ψηφιακό αρχείο που διαθέτει ηλεκτρονικά τα backfiles ενός σημαντικού αριθμού επιστημονικών περιοδικών στις τέχνες, τις ανθρωπιστικές και τις κοινωνικές επιστήμες. Η συλλογή καλύπτει περισσότερους από δύο αιώνες περιεχομένου, σε 37 βασικούς θεματικούς τομείς και πολλές γλώσσες. H πρόσβαση στο  Periodicals Archive Online είναι δυνατή μέσω κοινοπρακτικής συμφωνίας του ΣΕΑΒ με την ProQuest.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνείτε με το Γραφείο Υποστήριξης Χρηστών της Βιβλιοθήκης: helpdesk@ekt.gr.