Συνεχίζονται με επιτυχία οι "ερευνητικές περιηγήσεις" μαθητών Λυκείου στη Βιβλιοθήκη

22.11.2018

Την εβδομάδα 5-9 Νοεμβρίου 2018, στο πλαίσιο της δράσης του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών «Ερευνητικές περιηγήσεις: σχολικές επισκέψεις για μαθητές λυκείου», είχαμε τη χαρά να φιλοξενήσουμε στον χώρο της Βιβλιοθήκης μαθητές από τέσσερα λύκεια της πόλης μας, και συγκεκριμένα μαθητές του 6ου Λυκείου Καλλιθέας, του Λεόντειου Λυκείου Ν. Σμύρνης, των Εκπαιδευτηρίων Αυγουλέα-Λιναρδάτου και του 2ου Λυκείου Αχαρνών, καθώς και σπουδαστές του ΙΕΚ Όμηρος. Κατά τη διάρκεια των επισκέψεών τους στη Βιβλιοθήκη, οι μαθητές/σπουδαστές είχαν την ευκαιρία να εξοικειωθούν με το περιβάλλον, τις πληροφοριακές πηγές και τις υπηρεσίες που προσφέρει μία από τις μεγαλύτερες επιστημονικές βιβλιοθήκες της Ελλάδας.

Η περιήγηση των μαθητών/σπουδαστών ολοκληρώθηκε με επίσκεψη στο datacenter του ΕΚΤ, το οποίο φιλοξενεί εκατοντάδες φυσικούς και εικονικούς εξυπηρετητές και αποτελεί e-υποδομή σημείο αναφοράς για τον ελληνικό χώρο.

Η επόμενη προγραμματισμένη εβδομάδα σχολικών επισκέψεων θα είναι στις 4-8 Φεβρουαρίου 2019. Περισσότερες πληροφορίες για τη δράση «Ερευνητικές περιηγήσεις» διατίθενται εδώ.