Έρευνα για τη μετανάστευση από τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ): International Migration Outlook 2018

30.08.2018

Εκδόθηκε και διατίθεται η έρευνα του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ): International Migration Outlook 2018.

Η έκδοση του 2018 του International Migration Outlook αναλύει τις πρόσφατες εξελίξεις των μεταναστευτικών κινήσεων και πολιτικών στις χώρες του ΟΟΣΑ και σε ορισμένες τρίτες χώρες και εξετάζει την εξέλιξη της αγοράς εργασίας των μεταναστών στις χώρες του ΟΟΣΑ, με έμφαση στην ποιότητα των θέσεων εργασίας των μεταναστών και στους τομείς και τα επαγγέλματα στα οποία συγκεντρώνονται. Περιλαμβάνει δύο ειδικά κεφάλαια σχετικά με τη συνεισφορά των πρόσφατων προσφυγικών ροών στο εργατικό δυναμικό και την παράνομη απασχόληση αλλοδαπών εργαζομένων. Περιλαμβάνει επίσης σημειώματα χωρών και στατιστικό παράρτημα.

Μπορείτε να διαβάσετε online την έρευνα εδώ:
http://www.oecd.org/migration/international-migration-outlook-1999124x.htm

Σημειώνεται ότι η Βιβλιοθήκη μας διατηρεί συνδρομή στην ψηφιακή βιβλιοθήκη OECD iLibrary του οργανισμού ΟΟΣΑ  και ως εκ τούτου το περιεχόμενό της είναι διαθέσιμο προς αναζήτηση και ανάκτηση των πλήρων κειμένων στους χρήστες της Βιβλιοθήκης, μέσα από τον χώρο της.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνείτε με το Γραφείο Υποστήριξης Χρηστών της Βιβλιοθήκης helpdesk@ekt.gr