Ημερίδα «Κοινοί Ανοικτοί Πόροι στην Παιδεία: Χαρτογραφώντας καλές πρακτικές»

08.05.2018

Την Πέμπτη 3 Μαΐου, στον χώρο της Βιβλιοθήκης, πραγματοποιήθηκε η ημερίδα «Κοινοί Ανοικτοί Πόροι στην Παιδεία: Χαρτογραφώντας καλές πρακτικές».
Η ημερίδα διοργανώθηκε από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, σε συνεργασία με το Επιστημονικό Συμβούλιο του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ). Σκοπός της ημερίδας ήταν να καταγράψει και να αποτιμήσει συνθετικά τις καλές πρακτικές που έχουν αναδειχθεί από τη δραστηριότητα φορέων και υπηρεσιών του ΥΠΠΕΘ που έχουν αναλάβει πρωτοβουλίες στην κατεύθυνση ανάπτυξης Κοινών Ανοικτών Πόρων στην Παιδεία.
Οι φορείς που κλήθηκαν να συμμετέχουν στην ημερίδα (φορείς και υπηρεσίες του ΥΠΠΕΘ, καθώς και φορείς της Κοινωνίας των Πολιτών), παρουσίασαν την εμπειρία, τις δράσεις και τα προγράμματα που υλοποιούν ως προς τις υποδομές και το περιεχόμενο ή/και ως προς την έρευνα για Κοινούς Ανοικτούς Πόρους στην Παιδεία. Επίσης, διατύπωσαν συνοπτικά προτάσεις βελτίωσης και προσδιόρισαν τις προοπτικές περαιτέρω συνεισφοράς του φορέα τους στη διαμόρφωση ενός εθνικού σχεδιασμού για Κοινούς Ανοικτούς Πόρους στην Παιδεία.
Η Ημερίδα έλαβε χώρα στο πλαίσιο της ενδυνάμωσης του δημόσιου χαρακτήρα της εκπαίδευσης δια της ανάπτυξης δομών ανοικτής πρόσβασης στη γνώση, της ενίσχυσης της ισότητας και της δικαιοσύνης στην παιδεία και της προώθησης της καινοτομίας μέσω της συνεργασίας.

Δείτε εδώ το πρόγραμμα της ημερίδας: Πρόγραμμα Ημερίδας (.pdf)