Εργαστήριο "Η Επίδραση της Σύγχρονης Τεχνολογίας στην Τέχνη και τον Πολιτισμό: Εξερευνώντας συνέργειες"

Πότε και πού;

08.12.2023

Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ), στο πλαίσιο της συμμετοχής και της υποστήριξής του στο φετινό Φεστιβάλ Νεοφυούς Επιχειρηματικότητας GRBossible “Think Big”, θα διοργανώσει workshop με τίτλο "Η Επίδραση της Σύγχρονης Τεχνολογίας στην Τέχνη και τον Πολιτισμό: Εξερευνώντας συνέργειες" την Παρασκευή, 8 Δεκεμβρίου 2023 (13.00 – 13.45), στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων.

Το workshop έχει ως θέμα τον τρόπο με τον οποίο η σύγχρονη τεχνολογία επηρεάζει την τέχνη και τον πολιτισμό αλλά και το αντίστροφο. Θα επικεντρωθεί στις πολύπλοκες αλληλεπιδράσεις μεταξύ τεχνολογίας, τέχνης, πολιτισμού και διάφορων αλλά και των μελλοντικών τάσεων στον κλάδο.

Η συζήτησή θα πλοηγηθεί γύρω από την σύγκλιση αυτών των στοιχείων στο σύγχρονο τοπίο. Θα εξερευνήσουμε τον συμβιωτικό χαρακτήρα μεταξύ τεχνολογίας και καλλιτεχνικής έκφρασης, πολιτιστικής εξέλιξης και την δυναμική που προσφέρουν οι νέες τεχνολογίες και για καινοτομίες στον χώρο της τέχνης και το πολιτισμού αλλά και των δημιουργικών βιομηχανιών.

Το πάνελ θα περιλαμβάνει συζητήσεις με ειδικούς, εκπροσώπους startup και επαγγελματίες στον τομέα της Τέχνης και του Πολιτισμού και της καινοτομίας.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί ως πάνελ, ενώ μετά από τις αρχικές παρουσιάσεις των ομιλητών θα ακολουθήσει ανοικτή συζήτηση. Όλες οι συζητήσεις θα πραγματοποιηθούν στην ελληνική γλώσσα, προσφέροντας ένα συνεργατικό και ενδιαφέρον περιβάλλον.

Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή δωρεάν εδώ. Το πρόγραμμα της εκδήλωσης είναι διαθέσιμο εδώ.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Μάριο Ροϊδη, Σύμβουλος καινοτομίας, Εθνικό Σημείο Επαφής στον Ορίζοντα Ευρώπη, ΕΚΤ, τηλ. 2102204924, mroidis@ekt.gr.

Διοργάνωση