Διαδικτυακό επιμορφωτικό σεμινάριο "Υποδομές περιεχομένου και υπηρεσίες του ΕΚΤ για την εκπαιδευτική κοινότητα: Ενισχύοντας τις ψηφιακές δεξιότητες στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση"

Πότε και πού;

11.12.2023
Διαδικτυακά

Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ) και η ομάδα Συμβούλων Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου διοργανώνουν επιμορφωτικό σεμινάριο με τίτλο "Υποδομές περιεχομένου και υπηρεσίες του ΕΚΤ για την εκπαιδευτική κοινότητα: Ενισχύοντας τις ψηφιακές δεξιότητες στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση", τη Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2023 (ώρες 16.00 - 17.30) μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας Zoom.

To σεμινάριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις υποδομές και υπηρεσίες ψηφιακού περιεχομένου επιστήμης και πολιτισμού του ΕΚΤ για την επιστημονική τους επιμόρφωση και την κατάρτισή τους στη χρήση ψηφιακών πηγών.

Εκπαιδευτικοί που αναζητούν εστιασμένο ψηφιακό περιεχόμενο για να εμπλουτίσουν το περιεχόμενο της διδασκαλίας τους μπορούν να αξιοποιήσουν τα αποθετήρια εκπαιδευτικού περιεχομένου και τις ψηφιακές πύλες που έχει αναπτύξει το ΕΚΤ. Μέσα από σενάρια χρήσης, θα γνωρίσουν τις λειτουργικότητες και δυνατότητες που προσφέρει το SearchCulture.gr, ο Εθνικός Συσσωρευτής Ψηφιακού Πολιτιστικού Περιεχομένου, παίρνοντας έμπνευση για την αξιοποίησή του στην τάξη.  

Οι συμμετέχοντες θα έχουν επίσης την ευκαιρία να γνωρίσουν την Ψηφιακή Εγκυκλοπαίδεια “Περί Βιβλιοθηκών - aboutlibraries.gr“ με σκοπό την κατανόηση της σημασίας της, της διάρθρωσής της και τη διερεύνηση του τρόπου αξιοποίησης της στην εκπαίδευση.

Επίσης, θα παρουσιαστεί το Ευρωπαϊκό Πλαίσιο για την Ψηφιακή Ικανότητα των Εκπαιδευτικών (DigCompEdu), ένα έγκυρο εννοιολογικό πλαίσιο που περιγράφει τι σημαίνει για τους εκπαιδευτικούς να είναι ψηφιακά ικανοί και παρέχει ένα γενικό πλαίσιο αναφοράς για την υποστήριξη της ανάπτυξης ψηφιακών ικανοτήτων των Ευρωπαίων εκπαιδευτικών, καθώς επίσης και το SELFIEforTEACHERS, το εργαλείο αυτό-αξιολόγησης του Ευρωπαϊκού Πλαισίου για την Ψηφιακή Ικανότητα των Εκπαιδευτικών.

Ολοκληρώνοντας το σεμινάριο, οι συμμετέχοντες θα έχουν αποκτήσει μια καλή κατανόηση του πώς να αξιοποιούν τις υποδομές του ΕΚΤ για την επιμόρφωση και την επαγγελματική τους κατάρτιση, πώς να πραγματοποιούν έξυπνες αναζητήσεις σε ένα συσσωρευτή, τι σημαίνουν οι Άδειες Χρήσης Creative Commons και πώς μπορούν να ενσωματώνουν πρωτογενείς ψηφιακές πηγές στο μάθημα.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης βρίσκεται εδώ. Μπορείτε να κάνετε την εγγραφή σας εδώ.

Πληροφορίες

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το επιμορφωτικό συνέδριο παρακαλώ επικοινωνήστε με την Έλενα Λαγούδη στο ΕΚΤ: elena.lagoudi@ekt.gr

Το σεμινάριο οργανώνεται σε συνεργασία με την ομάδα συμβούλων εκπαίδευσης Δωδεκανήσου (ΠΕ02, 04, 06, 11, 86). Βεβαιώσεις παρακολούθησης θα δοθούν από τους συμβούλους (επικοινωνία με κα Ευαγγελία Μουλά moulaevang@gmail.com).

 

Διοργάνωση