Ημερίδα "Με όχημα τη γνώση για την υλοποίηση του οράματος για μια βιώσιμη Ελλάδα και Ευρώπη - Μακροπρόθεσμος στρατηγικός σχεδιασμός και δεδομένα για δημόσιες πολιτικές και κοινωνικές προκλήσεις"

Πότε και πού;

22.11.2023
Αθήνα, Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Λεωφόρος Αμαλίας 8, Σύνταγμα

Hμερίδα με τίτλο «Με όχημα τη γνώση για την υλοποίηση του οράματος για μια βιώσιμη Ελλάδα και Ευρώπη – Μακροπρόθεσμος στρατηγικός σχεδιασμός και δεδομένα για δημόσιες πολιτικές και κοινωνικές προκλήσεις», διοργανώνει το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ) σε συνεργασία με την Ειδική Γραμματεία Μακροπρόθεσμου Σχεδιασμού της Προεδρίας της Κυβέρνησης, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Η ημερίδα θα διεξαχθεί στις 22 Νοεμβρίου 2023, από τις 10:00 έως τις 13:30, στο Γραφείο Αθηνών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (Λεωφόρος Αμαλίας 8, Σύνταγμα).

Στην ημερίδα θα συζητηθεί ο ρόλος του μακροπρόθεσμου σχεδιασμού και η αξιοποίηση δεδομένων στη διαμόρφωση δημόσιων πολιτικών σε εθνικό και περιφερειακό επίπεδο. Στόχος της εκδήλωσης είναι να αναδειχθεί η σημασία του μακροπρόθεσμου στρατηγικού σχεδιασμού και της προοπτικής διερεύνησης (foresight) στη διαμόρφωση εναλλακτικών σεναρίων, προκειμένου να προσεγγιστούν και να ελεγχθούν οι επιπτώσεις σε κρίσιμους τομείς στην οικονομία και την κοινωνία.

Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν συνοπτικά τα συμπεράσματα της ετήσιας Έκθεσης Μακροπρόθεσμου Σχεδιασμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το 2023 (Strategic Foresight Report 2023) με τίτλο «Η βιωσιμότητα και η ευημερία των ανθρώπων στην καρδιά της ανοικτής στρατηγικής αυτονομίας της Ευρώπης», η οποία εστιάζει στις μελλοντικές προκλήσεις με ορίζοντα το 2050 και τους τομείς δράσης για την επίτευξη της κλιματικής ουδετερότητας, της βιωσιμότητας και της ευημερίας των πολιτών.

Η δια ζώσης παρακολούθηση της ημερίδας είναι κατόπιν πρόσκλησης. Όσοι λάβουν την πρόσκληση, παρακαλούνται να επιβεβαιώσουν το ενδιαφέρον τους να παραβρεθούν στην ημερίδα, συμπληρώνοντας τη φόρμα επιβεβαίωσης συμμετοχής έως τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου.

Δείτε το πρόγραμμα της Ημερίδας (και σε μορφή PDF).

Για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία μπορείτε να αποστείλετε email στο events@ekt.gr.

Διοργάνωση