Morning Health Talks: Hospitals Embracing Innovation

Πότε και πού;

19.10.2022
Διαδικτυακά

To Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ), κόμβος του EIT Health στην Ελλάδα, διοργανώνει διαδικτυακή εκδήλωση συζήτησης και δικτύωσης με τίτλο Morning Health Talks: Embracing Innovation, την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2022 (ώρα Ελλάδας 12:00-14:00, CET 11:00-13:00).

Η εκδήλωση έχει ως στόχο να εμπνεύσει τους συμμετέχοντες παρουσιάζοντας ιστορίες επιτυχίας από νοσοκομεία που έχουν υιοθετήσει καινοτόμα μοντέλα και πρακτικές, να παρουσιάσει σχετικές ευκαιρίες, να εξετάσει τους παράγοντες που ωθούν τα νοσοκομεία να καινοτομήσουν, ενώ θα πραγματοποιηθεί με τη μορφή διευρυμένου πάνελ σχετική συζήτηση με εκπροσώπους του οικοσυστήματος της καινοτομίας στον τομέα της υγείας.

Απευθύνεται σε:

  • νοσοκομεία,
  • επιχειρήσεις
  • δημόσιους φορείς που δραστηριοποιούνται στον τομέα της υγείας
  • πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα

Η εκδήλωση απευθύνεται σε Νοσοκομεία, επιχειρήσεις και δημόσιους φορείς που δραστηριοποιούνται στον τομέα της υγείας, καθώς και Πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα.

Ο μετασχηματισμός της υγείας με την προσαρμογή των νέων τεχνολογιών και την ευρύτερη υιοθέτηση καινοτομιών μπορεί να έχει πολλαπλά οφέλη και επιπτώσεις, μεταξύ άλλων, στις προσφερόμενες υπηρεσίες, στη μείωση κόστους των υπηρεσιών υγείας, στην αποδοτικότητα των πόρων και στη βελτιστοποίηση της εμπειρίας των ασθενών.

Κεντρική ομιλήτρια και επίτιμη προσκεκλημένη είναι η Louise Vibjerg Thomsen, Senior Innovation Officer at Royal Danish Embassy and Innovation Center Denmark στο Τελ Αβίβ, και συγγραφέας του βιβλίου “Guide to Building Nordic Hospital Innovation Models, Based on Israeli Models” (Απρίλιος 2022).

Ειδικότεροι στόχοι της εκδήλωσης:

  • η ευαισθητοποίηση, η έμπνευση και η παρουσίαση ευκαιριών και δικτύωσης
  • η συζήτηση σχετικά με το ενδιαφέρον των παρόχων υγειονομικής περίθαλψης για καινοτομία, αλλά και τρόπους παρακίνησης για υιοθέτηση καινοτομιών

Αξίζει να αναφερθεί ότι στον κύκλο «Morning Health Talks» προηγήθηκε η εκδήλωση Hospitals & startups: Innovating in a real environment η οποία πραγματοποιήθηκε από το ΕΚΤ τον Ιούνιο του 2021. Επίτιμος προσκεκλημένος ήταν ο καθηγητής Eyal Zimlichman, ιδρυτής του Κέντρου Καινοτομίας ARC του Νοσοκομείου Sheba στο Ισραήλ, ενώ η εκδήλωση αυτή αποτέλεσε το εφαλτήριο για το πρωτοποριακό πρόγραμμα SymbIASIS που έχει ως στόχο να συνδέσει νεοφυείς επιχειρήσεις με νοσοκομεία.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνείτε με τη Βαρβάρα Βασιλάκη, EIT Health Project Manager (vasilaki@ekt.gr) και τον Γιώργο Μέγα, EIT Health Hub Coordinator (megas@ekt.gr).

Η εκδήλωση πραγματοποιείται και στο πλαίσιο του έργου SymbIASIS, με την υποστήριξη του Κέντρου Έρευνας, Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. 

Στόχος του SymbIASIS είναι η ενίσχυση του διαλόγου μεταξύ νοσοκομείων και νεοφυών επιχειρήσεων (startups) που δραστηριοποιούνται στον τομέα της υγείας, η ανταλλαγή γνώσης και εμπειρίας, η δικτύωση και διερεύνηση συνεργασιών ώστε να αναπτυχθούν καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες. Το μεγάλο όφελος που προκύπτει από τη μεθοδολογία και την κεντρική ιδέα του έργου είναι ότι οι υπηρεσίες και τα προϊόντα σχεδιάζονται λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες των πολιτών και των μονάδων υγείας, και δοκιμάζονται σε πραγματικό περιβάλλον, ώστε να έχουν θετικό αντίκτυπο στην υγεία και στις ζωές των ασθενών, στην κοινωνία και στο περιβάλλον.

Το EIT Health είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός και μία από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές συμπράξεις δημόσιου-ιδιωτικού τομέα για την καινοτομία στον τομέα της Υγείας. Αποτελούμενο από περίπου 150 εταίρους, το EIT Health είναι ένα μοναδικό ευρωπαϊκό δίκτυο κορυφαίων εταιρειών, πανεπιστημίων, κέντρων έρευνας και ανάπτυξης, ινστιτούτων και μονάδων υγείας. Ο ρόλος του EIT Health είναι να δομήσει ένα οικοσύστημα που θα ευνοεί την ανάπτυξη της υγειονομικής περίθαλψης για ένα μέλλον με καλύτερη υγεία για τους Ευρωπαίους πολίτες.
Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ) είναι ο κόμβος του EIT Health στην Ελλάδα

Δείτε το βίντεο της εκδήλωσης

 

Διοργάνωση