Συνέδριο Enterprise Europe Network: Συζήτηση για την ψηφιακή οικονομία με συμμετοχή του ΕΚΤ

Πότε και πού;

30.09.2021
Διαδικτυακά

Ξεκινά την Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2021 το Ετήσιο Συνέδριο του Enterprise Europe Network και το ΕΚΤ δίνει το παρών σε μία σημαντική συνεδρία για την ψηφιακή οικονομία: «Making our SMEs future-proof: how the EEN can support digitalisation» (Πέμπτη 30/9, 16:45 ώρα Ελλάδας). Τη συζήτηση συντονίζει ο Alberto Valenzano από την DG GROW και συμμετέχουν οι: Makis Tikfesis, EISMEA, Matthias Kuom, DG CNECT, Nicoletta Marchiandi, Turin Chamber of Commerce, και Γιώργος Μέγας, ΕΚΤ.

Η ψηφιακοποίηση είναι πρόκληση-κλειδί για τις ευρωπαϊκές μικρομεσαίες επιχειρήσεις, και αποκτά μεγαλύτερη σημασία στο περιβάλλον της πανδημίας COVID-19 και των εθνικών σχεδίων ανάκαμψης. Καθώς ανοίγει ο δρόμος για μία πιο ανθεκτική, ψηφιακή και βιώσιμη οικονομία, το Enterprise Europe Network καλείται να επεκτείνει τις υπηρεσίες που ήδη προσφέρονται περιστασιακά και να αναπτύξει περαιτέρω την ικανότητά του να παρέχει στοχευμένες υπηρεσίες σε αυτόν τον τομέα ενισχύοντας τη συνεργασία του με τους σχετικούς φορείς σε επίπεδο ΕΕ και σε εθνικό επίπεδο.

Στη συνεδρία θα παρουσιαστούν οι συστάσεις της Ομάδας Εργασίας του Enterprise Europe Network για τις υπηρεσίες που υποστηρίζουν τον ψηφιακό μετασχηματισμό των επιχειρήσεων, και θα συζητηθεί το πώς πετυχαίνουμε τους προτεινόμενους στόχους σε στενή συνεργασία με συνεργατικούς σχηματισμούς (ειδικά digital clusters) και τους Ευρωπαϊκούς Κόμβους Ψηφιακής Καινοτομίας.

Η συνεδρία απευθύνεται πρωτίστως σε μέλη του δικτύου με ειδίκευση και/ή ενδιαφέρον για ψηφιακές λύσεις, καθώς και σε μέλη του δικτύου που διατηρούν ισχυρούς δεσμούς με δρώντες στον τομέα όπως DIH, EDIH, ψηφιακούς συνεργατικούς σχηματισμούς κ.α. 

Μάθετε περισσότερα για το συνέδριο εδώ

Το Enterprise Europe Network είναι το μεγαλύτερο δίκτυο υποστήριξης στον κόσμο για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις. Χρηματοδοτείται από την ΕΕ και έχει σκοπό να βοηθήσει τις επιχειρήσεις να καινοτομήσουν, να αναπτυχθούν σε διεθνή κλίμακα και να ενισχύσουν την ανθεκτικότητά τους. Συνδυάζοντας διεθνείς επιχειρηματικές γνώσεις με καλή γνώση των τοπικών οικονομιών, καθοδηγεί μικρομεσαίες επιχειρήσεις να μεταφέρουν καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες σε νέες αγορές. Με εξειδικευμένη συμβουλευτική υποστήριξη, βοηθά τις επιχειρήσεις να αναπτυχθούν γρηγορότερα, να συνάψουν νέες εμπορικές συνεργασίες και να αποκτήσουν πρόσβαση σε χρηματοδότηση. Το ΕΚΤ είναι συντονιστής-εταίρος του Enterprise Europe Network - Hellas, της κοινοπραξίας που προσφέρει τις υπηρεσίες του δικτύου σε ελληνικές επιχειρήσεις και οργανισμούς.