Webinar "The importance of IP for SMEs"

Πότε και πού;

13.01.2021
Διαδικτυακά

Το ΕΚΤ συμμετέχει, μέσω του έργου STARTUP3, σε αυτό το webinar που διοργανώνει η ΕΕ και απευθύνεται σε ΜμΕ που ενδιαφέρονται για την σημασία των πνευματικών δικαιωμάτων ως εργαλείο για την περαιτέρω εξέλιξή τους.

Τα θέματα Πνευματικής Ιδιοκτησίας (IP) είναι ένα ουσιαστικό ζήτημα που πρέπει να εξεταστεί από τα πρώτα βήματα της ανάπτυξης μιας καινοτόμου λύσης. Αυτή η εκπαίδευση είναι μέρος του προγράμματος επιτάχυνσης STARTUP3 και είναι ανοιχτή σε όλες τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις (ΜμΕ) που επιθυμούν να ξεκινήσουν διαδικασίες IP ώστε να προστατεύσουν τις λύσεις τους.

Αυτό το διαδικτυακό σεμινάριο φιλοξενείται από την Ευρωπαϊκή Ομάδα Εκπαίδευσης IP Helpdesk. Μετά την εκπαίδευση, οι συμμετέχοντες θα πρέπει να είναι σε θέση να γνωρίζουν και να διαχειριστούν τα εξής: Τι είναι η Πνευματική Ιδιοκτησία (IP), τι είναι τα Δικαιώματα Πνευματικής Ιδιοκτησίας (IPR), τα κοινά προβλήματα των ΜμΕ στις καθημερινές τους δραστηριότητες, γιατί πρέπει να γνωρίζουν ζητήματα IP/IPR, γιατί τα ζητήματα IP πρέπει να αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της επιχειρηματικής τους στρατηγικής, πώς μπορεί το IP να αποτελεί ένα επιχειρηματικό περιουσιακό στοιχείο, ποια εργαλεία προστασίας IP υπάρχουν/μπορούν να αξιοποιηθούν (π.χ. εμπορικά σήματα, διπλώματα ευρεσιτεχνίας κ.λπ.), και τέλος σε ποια ιδρύματα μπορούν επιχειρήσεις να απευθυνθούν για υποστήριξη.

Το STARTUP3 είναι ένα έργο που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Ορίζοντας 2020, με σκοπό να επιταχύνει τη μετάβαση στην αγορά και τη διεθνοποίηση των πολλά υποσχόμενων ευρωπαϊκών νεοφυών επιχειρήσεων. Όλες οι νεοφυείς επιχειρήσεις που συμμετέχουν αναπτύσσουν καινοτόμες λύσεις που ενσωματώνουν διαφορετικές τεχνολογίες αιχμής σε διαφορετικά πεδία, από την Τεχνητή Νοημοσύνη έως την παρατήρηση της γης μέσω δορυφόρου, της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο, αλλά και της βιοτεχνολογίας.

Διοργάνωση