Η οικονομία διαμοιρασμού και η κυκλική οικονομία, σε διαδραστικό εργαστήριο από το ΕΚΤ στο Impact Hub

Πότε και πού;

26.11.2019
Αθήνα, εγκαταστάσεις του Impact Hub (Καραϊσκάκη 28, 10554).

Ένα διαδραστικό εργαστήριο για την Οικονομία Διαμοιρασμού και την Κυκλική Οικονομία με τίτλο «Sharing & Circular Economy: Do more with less» θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2019, στις 17:00, από το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου, στο πλαίσιο του έργου BeShared, με την υποστήριξη του Impact Hub, φορέα της Οικονομίας Διαμοιρασμού. Η εκδήλωση που απευθύνεται σε εκπροσώπους επιχειρήσεων και εγχειρημάτων της Οικονομίας Διαμοιρασμού και της Κυκλικής Οικονομίας θα φιλοξενηθεί στις εγκαταστάσεις του Impact Hub (Καραϊσκάκη 28, Αθήνα).

Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Mattia Marini (Project coordinator, ShareNL & Sharing Cities Alliance), ειδικός σε θέματα Οικονομίας Διαμοιρασμού και Βιωσιμότητας. Στην παρουσίασή του ο Mattia Marini φιλοδοξεί να εμπνεύσει εταιρείες σχετικά με τον ρόλο που μπορούν να παίξουν σε μια νέα πιο κυκλική, ανοικτή οικονομία κοινοχρησίας με σεβασμό προς το περιβάλλον και την κοινωνία, ευθυγραμμισμένης με τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης. Σημειώνεται ότι τo ShareNL αποτελεί ιδρυτικό φορέα του Sharing Cities Alliance, ενός παγκόσμιου δικτύου «sharing» πόλεων (κοινοχρησίας).

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να πάρουν μέρος σε ένα διαδραστικό εργαστήριο (hands on exercise) με σκοπό την πρακτική εφαρμογή κυκλικών ή/και κοινόχρηστων μοντέλων στο επιχειρηματικό τους μοντέλο. Για να εγγραφείτε στην εκδήλωση πατήστε εδώ.

Το ΕΚΤ ως εταίρος του Enterprise Europe Network υλοποιεί το έργο BeShared: Embracing Innovation and Interconnection in the Sharing Economy, που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα COSME. Το έργο επικεντρώνεται στην ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών μεταξύ πρωτοβουλιών της οικονομίας διαμοιρασμού και επιχειρεί να συνδέσει καινοτόμα επιχειρηματικά μοντέλα με τις κυριότερες μικρομεσαίες επιχειρήσεις που επιθυμούν να εκμεταλλευτούν την οικονομία διαμοιρασμού για να εμπορευματοποιήσουν νέα προϊόντα ή να καινοτομήσουν σε υπάρχοντα. 

Διοργάνωση