Εκδηλώσεις λαμπρών αστέρων στην Εβδομάδα Επιστήμης 2005

Σειρά διαδραστικών επιστημονικών εκδηλώσεων για μαθητές, φοιτητές και νεαρούς επιστήμονες θα πραγματοποιηθούν από 23 έως 27 Νοεμβρίου 2005, στην Αθήνα, με αφορμή την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Επιστήμης. Οι εκδηλώσεις διοργανώνονται από την Q-PLAN και την Ελληνογερμανική Αγωγή, στο πλαίσιο του έργου 'SkyWatch', πρωτοβουλίας που φιλοδοξεί να δώσει στους νέους της Ευρώπης την ευκαιρία να γνωρίσουν τον κόσμο της επιστήμης και της τεχνολογίας με καινοτόμα και δημιουργικά διεπιστημονικά παιχνίδια.

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στις εγκαταστάσεις της Ελληνογερμανικής Αγωγής, στην Παλλήνη, και περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, την απονομή των βραβείων του Πανευρωπαϊκού Διαγωνισμού Αστρονομικών Παρατηρήσεων και την έκθεση 'Ερευνώ και ανακαλύπτω'. Αναλυτικά, το πρόγραμμα περιλαμβάνει τις ακόλουθες εκδηλώσεις:

o 23/11: Ημέρα Επιστήμης: Πραγματοποίηση αστρονομικών παρατηρήσεων και επίδειξη χρήσης τηλεσκοπίων
o 24/11: Ημέρα Επιστήμης: Πειραματικές δραστηριότητες φυσικών επιστημών με απλά μέσα και υλικά
o 25/11: Έκθεση των εργασιών που διακρίθηκαν στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Αστρονομίας SkyWatch - Επίσκεψη στις εγκαταστάσεις του Πλανηταρίου Αθηνών (Ίδρυμα Ευγενίδου)
o 26/11: Έκθεση των εργασιών που διακρίθηκαν στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό
- Ημερίδα με θέμα τις Νέες Τεχνολογίες στην Εκπαίδευση
- Τελετή απονομής βραβείων στους νικητές του Διαγωνισμού
- Επίδειξη λειτουργίας της δικτυακής πύλης του προγράμματος SkyWatch
- Πραγματοποίηση αστρονομικών παρατηρήσεων.

Σημειώνεται πως το έργο SkyWatch χρηματοδοτείται από το 6ο Πρόγραμμα Πλαίσιο για την Έρευνα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Συντονιστής είναι η ελληνική εταιρεία Q-PLAN SA, ενώ συμμετέχουν επτά ακόμα ερευνητικοί οργανισμοί από την Αγγλία, τη Γαλλία, τη Σουηδία, τη Γερμανία και την Ελλάδα.

Περισσότερες πληροφορίες:
Q-PLAN SA
κα Aννα Χουλιάρα
Tηλ.: 210 7719000
E-mail: houliara@qplan.gr, info@qplan.gr
http://www.sky-watch.org

Μάθετε Περισσότερα