Πρόσκληση για ανεξάρτητους εμπειρογνώμονες για προγράμματα της ΕΕ

14.09.2005

Πρόσκληση υποβολής αιτήσεων από ανεξάρτητους εμπειρογνώμονες για να συμμετέχουν στην αξιολόγηση των προτάσεων που υποβάλλονται στα προγράμματα eContentplus και Safer Internet Plus δημοσίευσε πρόσφατα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Η πρόσκληση απευθύνεται σε πολίτες των κρατών μελών της ΕΕ, των χωρών ΕΖΕΣ και των υποψήφιων για ένταξη χωρών που συμμετέχουν στα προγράμματα με σχετική διμερή συμφωνία. Απαραίτητα προσόντα είναι οι πανεπιστημιακές σπουδές ή η επαγγελματική ειδίκευση σε θέματα συναφή του αντικειμένου των προγραμμάτων, σχετική επαγγελματική εμπειρία στο δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα, καθώς και η ικανότητα αξιολόγησης προτάσεων στα αγγλικά.

Οι αιτήσεις εξετάζονται κατά περίπτωση. Οι εμπειρογνώμονες θα πρέπει επίσης να πιστοποιήσουν πως δεν υπάρχει σύγκρουση συμφερόντων μεταξύ της επαγγελματικής τους θέσης και της συμμετοχής τους στην αξιολόγηση των προτάσεων του προγράμματος.

Αιτήσεις μπορούν να υποβάλλονται έως τις 30 Ιουνίου 2009. Ο κατάλογος των εμπειρογνωμόνων θα ισχύει μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2009.