Δράση για εφαρμογές πληροφορικής και επικοινωνιών σε μικρές επιχειρήσεις

30.08.2005

Μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου 2005 μπορούν να υποβάλουν οι ενδιαφερόμενοι τις προτάσεις τους για τον πρώτο κύκλο της δράσης 'Μικρές Επιχειρήσεις & ΤΕΧνολογική Ώθηση (Μ.Ε.ΤΕΧ.Ω.) στην Κοινωνία της Πληροφορίας' που ανακοινώθηκε πρόσφατα.

H δράση απευθύνεται σε μικρές επιχειρήσεις, που απασχολούν από δύο έως δέκα άτομα και έχουν κλείσει τουλάχιστον μία διαχειριστική χρήση, και αφορά την προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού και εφαρμογών πληροφορικής και επικοινωνιών.

Ο συνολικός προϋπολογισμός της δράσης υπολογίζεται σε 2 εκατ. ευρώ ανά διοικητική περιφέρεια, με τη δημόσια δαπάνη να ανέρχεται σε 1 εκατ. ευρώ. Ο προϋπολογισμός κάθε πρότασης πρέπει να κυμαίνεται από 4 χιλ. έως 10 χιλ. ευρώ και η επιχορήγηση θα καλύπτει το 50% του εγκεκριμένου προϋπολογισμού.

Κύριο πλεονέκτημα της δράσης είναι οι απλές και γρήγορες διαδικασίες και η ταχεία είσπραξη της εγκεκριμένης επιχορήγησης. Η υποβολή των προτάσεων γίνεται ηλεκτρονικά, μέσω Διαδικτύου, χωρίς δικαιολογητικά στη συγκεκριμένη φάση. Η αξιολόγηση γίνεται αυτόματα, με πλήρη διαφάνεια μέσω πληροφοριακού συστήματος, και τα αποτελέσματα ανακοινώνονται άμεσα. Σημειώνεται πως υπάρχει δυνατότητα επιχορήγησης δαπανών που έχουν πραγματοποιηθεί ακόμα και πριν την υποβολή της πρότασης, αλλά μετά τις 11 Ιουλίου 2005, ημερομηνία προκήρυξης της δράσης.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης της δράσης Μ.Ε.ΤΕΧ.Ω. στο Ζάππειο Μέγαρο, στις 24 Αυγούστου 2005, ο Υπουργός Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης κ. Προκόπης Παυλόπουλος υπογράμμισε τη σημασία που δίνεται στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, καθώς διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην οικονομία και την κοινωνική συνοχή. Ο Υπουργός Ανάπτυξης κ. Δημήτρης Σιούφας συμπλήρωσε πως στόχος των συγκεκριμένων δράσεων είναι η στήριξη του επιχειρείν και η ενθάρρυνση της τεχνολογίας και της καινοτομικής δραστηριότητας, στοιχεία που θα οδηγήσουν στην ανάπτυξη της οικονομίας και θα συμβάλουν αποφασιστικά στην εξωστρέφεια των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στο δικτυακό τόπο της δράσης http://www.metexo.gr/

Μάθετε Περισσότερα