Προώθηση της Ευρυζωνικότητας στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Η προώθηση των ευρυζωνικών υπηρεσιών και υποδομών σε τεχνικό, οικονομικό και εμπορικό επίπεδο και η διαμόρφωση 'ευρυζωνικής κουλτούρας' στην Περιφέρεια της Δυτικής Ελλάδας είναι ο στόχος του έργου 'Προώθηση της Ευρυζωνικότητας στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας', που υλοποιεί το Ερευνητικό Ακαδημαϊκό Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών (ΕΑΙΤΥ) του Πανεπιστημίου Πατρων στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος 'Κοινωνία της Πληροφορίας'.

Το έργο, διάρκειας τριών χρόνων, απευθύνεται, μεταξύ άλλων, σε φορείς που εμπλέκονται στο σχεδιασμό και την υλοποίηση έργων ευρυζωνικής πρόσβασης, μικρομεσαίες επιχειρήσεις, παροχείς και χρήστες τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών. Αποβλέπει, δε, στην ενημέρωσή τους σχετικά με τις επενδυτικές ευκαιρίες και προκλήσεις που παρουσιάζουν τα ευρυζωνικά δίκτυα, τα πλεονεκτήματα των υπηρεσιών, κ.λπ.

Βασικές δράσεις του έργου είναι η ενημέρωση ειδικών ομάδων στόχων και η επίδειξη των δυνατοτήτων της ευρυζωνικής πρόσβασης στο Διαδίκτυο. Στο πλαίσιο αυτό, υλοποιούνται μελέτες σχετικά με τη ζήτηση, την αναγκαιότητα και τις δυνατότητες ανάπτυξης ευρυζωνικών υποδομών και υπηρεσιών, διοργανώνονται ενημερωτικές εκδηλώσεις, πραγματοποιούνται καταχωρήσεις σε έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης, διατίθεται έντυπο υλικό και λειτουργούν χώροι επίδειξης των ευρυζωνικών δυνατοτήτων και υπηρεσιών.

Επιπλέον, έχει αναπτυχθεί δικτυακός τόπος για την προώθηση και προβολή της ευρυζωνικότητας, με πληροφορίες για το έργο, σενάρια για τη χρήση ευρυζωνικών υπηρεσιών, διεθνείς πρωτοβουλίες, νέα και εκδηλώσεις, κανονιστικά πλαίσια και επιχειρηματικά σχέδια, προσκλήσεις υποβολής προτάσεων, κ.λπ. Λειτουργεί επίσης τηλεφωνική γραμμή βοήθειας για θέματα ευρυζωνικότητας.

Σημειώνεται πως, στο πλαίσιο του έργου, πραγματοποιείται ενημερωτική εκδήλωση στις 19 Μαρτίου 2005, στην Πάτρα, με θέματα όπως: η σημασία της ανάπτυξης ευρυζωνικών υποδομών στη χώρα, η θετική επίδραση των νέων υπηρεσιών στη καθημερινή ζωή του πολίτη, έργα και πρωτοβουλίες που πραγματοποιούνται στην Περιφέρεια για την ανάπτυξη ευρυζωνικών υποδομών και υπηρεσιών.

Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στο δικτυακό τόπο του έργου:
http://ru6.cti.gr/broadband/