Νέα Πύλη Βιώσιμης Ανάπτυξης από το Υπουργείο Ανάπτυξης

Οι πόροι οικονομικής ανάπτυξης της Ελλάδας και οι προϋποθέσεις για την ορθολογική τους χρήση, με σεβασμό στην κοινωνία και το φυσικό και πολιτιστικό περιβάλλον, παρουσιάζονται για πρώτη φορά στη νέα δικτυακή πύλη βιώσιμης ανάπτυξης (http://www.axiosvios.gr) του Υπουργείου Ανάπτυξης.

Η πύλη απευθύνεται σε επιχειρηματίες και μελλοντικούς επενδυτές, καθώς και στο ευρύτερο κοινό. Παρέχει, δε, σύντομη και εκλαϊκευμένη πληροφόρηση για τις προοπτικές βιώσιμης ανάπτυξης με βάση μελέτες, στατιστικά στοιχεία, χάρτες, εκθέσεις, επίσημα έγγραφα θεσμικών ρυθμίσεων και τεκμηριωμένο υλικό. Η πύλη είναι σχεδιασμένη σύμφωνα με τα πιο εξελιγμένα διεθνή πρότυπα ανάπτυξης ιστοσελίδων, ώστε το περιβάλλον να είναι προσβάσιμο και από άτομα με προβλήματα όρασης και κινητικά προβλήματα.

Η πύλη βιώσιμης ανάπτυξης καλύπτει τους εξής τομείς: Τουρισμός, Εμπόριο, Ενέργεια, Δόμηση/Δημόσια Έργα, Γεωργία, Αλιεία, Βιομηχανία, Έργα Υποδομής και Κατανάλωση. Η πληροφόρηση είναι ταξινομημένη με βάση τις θεματικές ενότητες: Νομοθεσία, Γεωστρατηγική, Οικονομικά Θέματα, Έρευνα και Καινοτομία, Πόροι, Καθαρότερες Πηγές Ενέργειας, Μητρώο Επιχειρήσεων, Υφιστάμενη Κατάσταση, Εκπαίδευση, Καθαρότερη Παραγωγή, Προοπτικές Ανάπτυξης, Γενικά Θέματα.

Το έργο υλοποιήθηκε υπό την εποπτεία του Υπουργείου Ανάπτυξης, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος 'Ανταγωνιστικότητα' του Γ' ΚΠΣ. Αρμόδιο για την τεχνολογική οργάνωση και υλοποίηση του έργου είναι το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (Ινστιτούτο Πληροφορικής και Τηλεματικής), ενώ στο έργο συνέβαλαν, μεταξύ άλλων, το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, το Ινστιτούτο Επεξεργασίας Λόγου, η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού, ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού, το Ινστιτούτο Γεωλογικών & Μεταλλευτικών Ερευνών, το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, τα Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα, η Αγροτουριστική, καθώς και άλλοι φορείς της δημόσιας διοίκησης.

Μάθετε Περισσότερα