7η Εκθεση Μαθητικών Κατασκευών

Η 7η Εκθεση Μαθητικών Κατασκευών πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στη Θεσσαλονίκη (εκθεσιακός χώρος ΔΕΘ), από τις 29 Απριλίου έως τις 13 Μαΐου 2001. Η Έκθεση διοργανώθηκε από το Τεχνικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης και με τη συνεργασία των Γυμνασίων των νομών της Μακεδονίας και της Θράκης. Στην Έκθεση παρουσιάστηκαν 250 περίπου έργα που κατασκεύασαν μαθητές από 105 Γυμνάσια της Β. Ελλάδας στο πλαίσιο του μαθήματος της Τεχνολογίας.

Στην 7η Έκθεση Μαθητικών Κατασκευών έγινε προσπάθεια από τους οργανωτές να παρουσιαστεί όλη η διαδικασία η οποία ακολουθήθηκε κατά τη διδασκαλία του μαθήματος για να ολοκληρώσουν οι μαθητές τα έργα που εξέθεσαν. Οι κατασκευές ήταν η κατάληξη μιας μεθοδικής εργασίας που απαιτούσε την ανάπτυξη πολλών δράσεων ώστε να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα. Για το λόγο αυτό, όλες οι κατασκευές στην Έκθεση συνοδεύονταν από γραπτές αναφορές των μαθητών με τεχνικά σχέδια, σχεδιασμούς αντιμετώπισης κατασκευαστικών προβλημάτων, πληροφοριακά, ιστορικά και επιστημονικά στοιχεία του θέματος που μελέτησαν. Παρουσιάστηκαν επίσης φωτογραφίες με στιγμιότυπα από δράσεις, συζητήσεις και επισκέψεις σε εργασιακούς χώρους που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του μαθήματος.

Την τελευταία ημέρα της Εκθεσης βραβεύθηκαν τα καλύτερα έργα και επιδόθηκαν αναμνηστικοί έπαινοι σε όλους τους συμμετέχοντες μαθητές και καθηγητές.