Προγράμματα από το EIT Health που μετασχηματίζουν το μέλλον της υγειονομικής περίθαλψης στην Ευρώπη

Το ΕΚΤ, κόμβος του EIT Health στην Ελλάδα, δίνει από το 2017 την ευκαιρία στις ελληνικές startups να συμμετέχουν σε προγράμματα και να λάβουν χρηματοδότηση, εκπαίδευση, συμβουλευτικές υπηρεσίες & ευκαιρίες δικτύωσης στον τομέα της υγείας.

Τρία νέα προγράμματα από το EIT Health δίνουν την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να αποκτήσουν νέες δεξιότητες, να συνδεθούν με ένα τεράστιο δίκτυο ειδικών, να αποκτήσουν πρόσβαση σε νέες αγορές, χρηματοδότηση και επενδυτές, ενώ ταυτόχρονα στοχεύουν να διαμορφώσουν το μέλλον της υγειονομικής περίθαλψης στην Ευρώπη.

Μπορείτε να επιλέξετε κάποιο από τα παρακάτω προγράμματα, ανάλογα με τις ανάγκες της επιχείρησης ή της ομάδας σας.

EIT Health Catapult

Πρόκειται για το πλέον αναγνωρισμένο πρόγραμμα επιτάχυνσης για μικρές startups και spinoffs. Φέτος, οι καλύτερες startups θα παρουσιάσουν στο Bits & Pretzels HealthTech και θα διαγωνιστούν για το έπαθλο των €30.000 (με τη μορφή επενδυτικού βραβείου). Επιπλέον, η νικήτρια startup που θα λάβει το βραβείο κοινού θα παρουσιαστεί στον Πύργο Nasdaq της Νέας Υόρκης. Το πρόγραμμα θα φέρει σε επαφή την επιχείρησή σας με κορυφαίες εταιρείες και επενδυτές στον τομέα της υγείας.

Βασικές προϋποθέσεις συμμετοχής είναι η εταιρεία να έχει ήδη συσταθεί, να έχει προσωπικό ως 50 υπαλλήλους, να ασχολείται με θέματα υψηλής καινοτομίας και επιχειρηματικής αξίας στον τομέα των επιστημών ζωής, να ψάχνει για χρηματοδότηση σποράς (series A) τουλάχιστον €500.000, να αποτιμάτε η αξία της στα  €1M+  και να έχει λάβει τουλάχιστον €500K από δημόσιες ή ιδιωτικές χρηματοδοτήσεις ή να έχει δημιουργήσει έσοδα τουλάχιστον €500K το προηγούμενο έτος.

Αιτήσεις εδώ ως 2 Μαΐου 2023.

Στις 18 Απριλίου 2023 θα πραγματοποιηθεί σχετικό webinar όπου θα απαντηθούν ερωτήματα ενώ παλιότεροι συμμετέχοντες θα παρουσιάσουν την εμπειρία τους. Εγγραφές εδώ.

EIT Health Bridgehead

Πρόκειται για πρόγραμμα επιτάχυνσης, το οποίο βοηθάει τις startupς να μεγεθυνθούν και να εισέλθουν γρήγορα σε νέες αγορές ή/και δίκτυα. Το Bridgehead φέρνει σε επαφή ευρωπαίους επιχειρηματίες από τον τομέα της υγείας που επιθυμούν να αναπτύξουν την επιχείρησή τους πέρα από την εγχώρια αγορά, με κορυφαίες θερμοκοιτίδες εκκίνησης (incubators) και επιταχυντές (accelerators) νεοφυών επιχειρήσεων στον κόσμο που διαθέτουν την τεχνογνωσία και τους πόρους για να βοηθήσουν ουσιαστικά.

Βασικές προϋποθέσεις συμμετοχής είναι η εταιρεία να έχει συσταθεί και να δραστηριοποιείται σε μια ευρωπαϊκή χώρα, να έχει προσωπικό ως 250 υπαλλήλους και να διαθέτει μια καινοτόμα υπηρεσία ή προϊόν στον τομέα της ψηφιακής υγείας, της βιοτεχνολογίας ή φαρμακοτεχνολογίας.

Αιτήσεις εδώ ως 2 Μαΐου 2023.

Στις 19 Απριλίου 2023 θα πραγματοποιηθεί σχετικό webinar όπου θα απαντηθούν ερωτήματα ενώ παλιότεροι συμμετέχοντες θα παρουσιάσουν την εμπειρία τους. Εγγραφές εδώ.

Wild Card

Απευθύνεται σε startups, αλλά και ερευνητές, innovators που επιθυμούν να βελτιώσουν την υγεία των ασθενών και των πολιτών της Ευρώπης. Η φετινή πρόκληση που έχει τεθεί αφορά στη βελτίωση της υγειονομικής περίθαλψης των παιδιών.

Μαζί με το νοσοκομείο Sant Joan de Deu (SJD) και τον κόμβο καινοτομίας του i4KIDS, το πρόγραμμα Wild Card επιδιώκει να επιταχύνει τις λύσεις καινοτομίας που αφορούν ασθένειες πρώιμης ηλικίας, χρόνιες παθήσεις και σπάνιες ασθένειες με σκοπό τον πραγματικό αντίκτυπο στην βελτίωση της ζωή των παιδιών.

Το Wild Card παρέχει εκπαίδευση και καθοδήγηση παγκόσμιας κλάσης, συμμετοχή σε μια διεθνή ομάδα με τους καλύτερους στον τομέα τους, αλλά και την ευκαιρία να δημιουργήσετε μια εταιρεία που μπορεί να λάβει επένδυση έως και 1,5 εκατομμύριο ευρώ.

Βασική προϋπόθεση είναι η εταιρεία να αντιμετωπίζει ένα άλυτο πρόβλημα που αφορά στην υγεια των παιδιών, να έχει 2 ως 5 ιδρυτές (από τους οποίους οι 2 τουλάχιστον να συμμετέχουν στο πρόγραμμα), να δραστηριοποιείται σε μια χώρα του Ορίζοντα Ευρώπη και να έχει επίπεδο ετοιμότητας TRL 3-6.

Αιτήσεις εδώ έως τις 2 Μαΐου 2023.

Στις 20 Απριλίου 2023 θα πραγματοποιηθεί σχετικό webinar όπου θα απαντηθούν ερωτήματα ενώ παλιότεροι συμμετέχοντες θα παρουσιάσουν την εμπειρία τους. Εγγραφές εδώ και ο οδηγός του Wild Card εδώ.

Όλα τα ανοικτά προγράμματα του EIT Health βρίσκονται συγκεντρωμένα εδώ ενώ μπορείτε να επικοινωνείτε, για οποιαδήποτε απορία ή διευκρίνιση, με τον Γιώργο Μέγα, EIT Health Hub coordinator (megas@ekt.gr).

Σχετικά με το EIT Health

Το EIT Health είναι ένα από τα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά δίκτυα για την καινοτομία στον τομέα της υγείας. Αποτελείται από 280 εταίρους συμπεριλαμβανομένων κορυφαίων εταιρειών, πανεπιστημίων, κέντρων έρευνας και ανάπτυξης, νοσοκομείων και ινστιτούτων. Ο ρόλος του είναι να οικοδομήσει ένα οικοσύστημα που θα επιτρέπει τη μελλοντική ανάπτυξη της υγειονομικής περίθαλψης, προσφέροντας στους Ευρωπαίους πολίτες καλύτερη υγεία και μακροζωία. Το EIT Health αναβαθμίζει τις δεξιότητες των επαγγελματιών υγείας επενδύοντας στα καλύτερα ταλέντα της Ευρώπης και διευκολύνει την εμπορική αξιοποίηση καινοτόμων προϊόντων/λύσεων εντός της ΕΕ. Υποστηρίζεται από το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Καινοτομίας και Τεχνολογίας (EIT), φορέα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε τον ιστότοπο: www.eithealth.eu.

Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ) είναι κόμβος του EIT Health στην Ελλάδα και συντονιστής του πρωτοποριακού έργου SymbIASIS. Από το 2017 δίνει την ευκαιρία στις ελληνικές νεοφυείς επιχειρήσεις να συμμετέχουν σε προγράμματα, και να λάβουν χρηματοδότηση, υψηλού επιπέδου εκπαίδευση, συμβουλευτικές υπηρεσίες και ευκαιρίες δικτύωσης στον τομέα της υγείας.

 

www.ekt.gr, με πληροφορίες από EIT Health