5η εκδήλωση γνωριμίας, δικτύωσης & καθοδήγησης για την καινοτόμο επιχειρηματικότητα στον τομέα της Υγείας

Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν οι δράσεις του ΕΚΤ για την ενίσχυση της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας μέσα από το EIT Health, τον Ορίζοντα Ευρώπη και το Enterprise Europe Network, καθώς και οι δράσεις του προγράμματος NBG Business Seeds.

Στο πλαίσιο καθοδήγησης, ενημέρωσης και δικτύωσης για την καινοτόμο επιχειρηματικότητα στον τομέα της Υγείας, το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ), κόμβος του ΕΙΤ Health στην Ελλάδα, και το πρόγραμμα NBG Business Seeds της Εθνικής Τράπεζας διοργανώνουν την "5η εκδήλωση γνωριμίας, δικτύωσης & καθοδήγησης για την καινοτόμο επιχειρηματικότητα στον τομέα της Υγείας" την Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2022 (ώρες 17:00-19:00). Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Bayer Hellas.

Πρόκειται για την πέμπτη κατά σειρά εκδήλωση γνωριμίας, ενημέρωσης, δικτύωσης και καθοδήγησης για νεοφυείς εταιρείες (startups) και ομάδες με προτάσεις επιχειρηματικότητας στον χώρο της υγείας που διενεργείται στο πλαίσιο προώθησης της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας στον συγκεκριμένο κλάδο.

Θα παρουσιαστούν οι δράσεις του ΕΚΤ για την ενίσχυση της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας μέσα από το EIT Health, τον Ορίζοντα Ευρώπη και το Enterprise Europe Network, καθώς και οι δράσεις του προγράμματος NBG Business Seeds. Επίσης, θα παρουσιαστούν λύσεις από νεοφυείς επιχειρήσεις και ομάδες ιδεών που συμμετέχουν στo πρόγραμμα της NBG και θα υπάρχει χρόνος για ερωτήσεις και συζήτηση.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι:

  • Η παρουσίαση, υποστήριξη και δικτύωση των ομάδων του τομέα της υγείας και συγκεκριμένα αυτών που αναδείχθηκαν μέσα από τη δράση «NBG Seeds Competition»
  • Η παρουσίαση καινοτόμων λύσεων και προτάσεων αξίας από υφιστάμενες και υπό διαμόρφωση νεοφυείς επιχειρήσεις που συμμετέχουν στα παραπάνω προγράμματα
  • Η παρουσίαση των δράσεων υποστήριξης της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας στον τομέα της υγείας, του ΕΚΤ, του EIT Health και λοιπών οργανισμών και πρωτοβουλιών
  • Η αναλυτική παρουσίαση όλων των νέων προγραμμάτων επιτάχυνσης νεοφυών επιχειρήσεων στον τομέα της υγείας από το EIT Health για το 2023

H συμμετοχή στην εκδήλωση είναι δωρεάν, ωστόσο απαιτείται προεγγραφή μέσω της φόρμας συμμετοχής εδώΤο πρόγραμμα της εκδήλωσης βρίσκεται εδώ.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Γιώργο Μέγα, EIT Health HUB coordinator (megas@ekt.gr) και την Βαρβάρα Βασιλάκη, EIT Health HUB project manager (vasilaki@ekt.gr).

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το EIT Health

Το EIT Health είναι μια από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές συμπράξεις δημόσιου-ιδιωτικού τομέα για την καινοτομία στον τομέα της υγείας. Αποτελούμενο από περίπου 280 εταίρους, το EIT Health είναι ένα μοναδικό ευρωπαϊκό δίκτυο κορυφαίων εταιρειών, πανεπιστημίων, κέντρων έρευνας και ανάπτυξης, ινστιτούτων και μονάδων υγείας. Ο ρόλος του EIT Health είναι να δομήσει ένα οικοσύστημα που θα ευνοεί την ανάπτυξη της υγειονομικής περίθαλψης για ένα μέλλον με καλύτερη υγεία για τους Ευρωπαίους πολίτες. Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ) είναι ο κόμβος του EIT Health στην Ελλάδα.

Το ΕΚΤ στο οικοσύστημα καινοτομίας

Το ΕΚΤ, οργανισμός δημοσίου συμφέροντος εποπτευόμενος από το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, υποστηρίζει οργανισμούς και επιχειρήσεις που προσανατολίζονται στη νέα οικονομία των δεδομένων. Είναι ο πρώτος Κόμβος Ψηφιακής Καινοτομίας (DIH) στην Ελλάδα που καταχωρήθηκε στον κατάλογο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Με συνδυασμένες υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας, το ΕΚΤ υποστηρίζει την ελληνική ερευνητική και επιχειρηματική κοινότητα να διακριθεί και να αναπτυχθεί διεθνώς. Ως Eθνικό Σημείο Επαφής για τον Ορίζοντα Ευρώπη, για τις θεματικές ομάδες «Υγεία», «Ψηφιακές τεχνολογίες, Βιομηχανία και Διάστημα» και Marie Skłodowska-Curie Actions (MSCA), καθώς και για την Αποστολή για τον Καρκίνο (EU Mission Cancer), υποστηρίζει οργανισμούς, επιχειρήσεις, ακαδημαϊκούς και ερευνητικούς φορείς από τον εντοπισμό ευκαιριών χρηματοδότησης μέχρι τη σύνταξη και υποβολή προτάσεων, την υλοποίηση των έργων και την αξιοποίηση των ερευνητικών αποτελεσμάτων. Ως συντονιστής του ελληνικού κόμβου του Enterprise Europe Network, του μεγαλύτερου δικτύου υποστήριξης επιχειρήσεων στον κόσμο, παρέχει υπηρεσίες συμπληρωματικές με αυτές των Εθνικών Σημείων Επαφής, για διεθνή δικτύωση και αναζήτηση επιχειρηματικών και τεχνολογικών συνεργασιών, μεταφορά τεχνολογίας και καινοτομίας, πρόσβαση σε ευρωπαϊκή χρηματοδότηση και εξεύρεση εταίρων για συμμετοχή σε ερευνητικές προτάσεις.

NBG Business Seeds

Το ΝΒG Business Seeds είναι μια πρωτοβουλία της Εθνικής Τράπεζας για τη στήριξη της καινοτόμου και εξωστρεφούς επιχειρηματικότητας. Περιλαμβάνει δράσεις ανάδειξης και προβολής καινοτόμων ιδεών και έργων, εκπαίδευσης και καθοδήγησης ομάδων, παροχής υποδομών, δικτύωσης και χρηματοδότησης.Το ΕΚΤ και το NBG Business Seeds της Εθνικής Τράπεζας συνεργάζονται από κοινού τα τελευταία χρόνια με δράσεις καθοδήγησης, εκδηλώσεις δικτύωσης, κλπ. με σκοπό την υποστήριξης της ερευνητικής, επιχειρηματικής και αναπτυξιακής δραστηριότητας στη χώρα.

www.ekt.gr, με πληροφορίες από ΕΚΤ, NBG Business Seeds