Νέο Πρόγραμμα από EIT Health για χρηματοδότηση μικρών και πολύ μικρών startups

Στο πρόγραμμα μπορούν να συμμετέχουν πολύ μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, startups και spinoffs.

To EIT Health, μία από τις μεγαλύτερες χρηματοδοτούμενες πρωτοβουλίες στον τομέα της υγείας στην Ευρώπη, εγκαινίασε το νέο πρόγραμμα Attract2Invest για την υποστήριξη νεοφυών επιχειρήσεων που βρίσκονται σε πρώιμα στάδια ανάπτυξης.

Οι επιχειρήσεις που θα επιλεγούν θα λάβουν υποστήριξη όχι μόνο για να βρουν χρηματοδότηση σποράς (seed) ή σειράς Α (series A), αλλά και για να διαχειρίζονται τις μακροπρόθεσμες σχέσεις τους με επενδυτές με αποτελεσματικό τρόπο.

Συγκεκριμένα, 15 κορυφαίες startups θα λάβουν:

  • 20.000 επενδυτικό κεφάλαιο (smart money)
  • Συμμετοχή στο Fundraising Bootcamp που θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο 2022, όπου θα λάβουν πρακτική εμπειρία στη δημιουργία επενδυτικής στρατηγικής, την ολοκλήρωση επιχειρηματικού σχεδιασμού, τον καθορισμό Μοναδικής Πρότασης Πώλησης (USP), τη βελτιστοποίηση του περιεχομένου παρουσιάσεων, την ανάπτυξη και διαχείριση επενδυτικών σχέσεων και τη βελτιστοποίηση επενδυτικών συνθηκών
  • Προσομοίωση συνεδρίασης ΔΣ (board meeting simulation) με έμπειρους επενδυτές και συμβούλους
  • Συμμετοχή σε δραστηριότητες μάθησης από ομοτίμους (peer-to-peer learning)
  • Ατομική καθοδήγηση

Στο πρόγραμμα μπορούν να συμμετέχουν πολύ μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, startups και spinoffs οι οποίες:

  • έχουν μια πρωτότυπη επιχειρηματική ιδέα ή ένα ελάχιστο βιώσιμο προϊόν (MVP) σε μία τουλάχιστον αγορά της Ευρώπης,
  • έχουν ήδη ένα κερδοφόρο προϊόν ή υπηρεσία στην αγορά,
  • είναι εγγεγραμμένες ως νομικά πρόσωπα σε μία από τις ακόλουθες χώρες: Βουλγαρία, Κροατία, Κύπρο, Τσεχία, Εσθονία, Ελλάδα, Ουγγαρία, Ιταλία, Λετονία, Λιθουανία, Μάλτα, Μαυροβούνιο, Βόρεια Μακεδονία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Σερβία, Σλοβακία , Σλοβενία, Ισπανία, Ουκρανία, Τουρκία.

Οι αιτήσεις στο πρόγραμμα Attract2Invest γίνονται έως 9 Σεπτεμβρίου 2022 εδώ.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με το ΕΚΤ, Εθνικό Κόμβο του ΕΙΤ Health, και σε συκγκεκριμένα με τον Γιώργο Μέγα, Συντονιστή EIT Health Hub, megas@ekt.gr, και τη Βαρβάρα Βασιλάκη, EIT Health Hub project manager, vasilaki@ekt.gr.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το EIT Health

Το EIT Health είναι μία από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα για την καινοτομία στον τομέα της υγείας. Αποτελούμενο από περίπου 150 εταίρους, το EIT Health είναι ένα μοναδικό ευρωπαϊκό δίκτυο κορυφαίων εταιρειών, πανεπιστημίων, κέντρων έρευνας και ανάπτυξης, ινστιτούτων και μονάδων υγείας. Ο ρόλος του EIT Health είναι να δομήσει ένα οικοσύστημα που θα ευνοεί την ανάπτυξη της υγειονομικής περίθαλψης για ένα μέλλον με καλύτερη υγεία για τους Ευρωπαίους πολίτες.

Το EIT Health, κόμβος του οποίου στην Ελλάδα είναι το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ), αναβαθμίζει τις δεξιότητες των επαγγελματιών υγείας σε όλη την Ευρώπη, επενδύοντας στους πιο ταλαντούχους επαγγελματίες της Ευρώπης, και διευκολύνει την εμπορευματοποίηση καινοτόμων προϊόντων/λύσεων υγείας εντός της ΕΕ. Υποστηρίζεται από το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Καινοτομίας και Τεχνολογίας (ΕΙΤ), έναν oργανισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σχετικά με το EIT Health InnoStars

Ο συνεργατικός σχηματισμός InnoStars είναι μία από τις επτά γεωγραφικές ενότητες του EIT Health. Καλύπτει το ήμισυ της Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένης της Πολωνίας, της Ουγγαρίας, της Ιταλίας και της Πορτογαλίας, καθώς και πρόσθετες περιφέρειες που περιλαμβάνονται στο περιφερειακό πρόγραμμα καινοτομίας του ΕΙΤ - τα κράτη της Βαλτικής, την Κροατία, τη Σλοβακία, την Τσεχική Δημοκρατία, τη Σλοβενία, την Ελλάδα και τη Ρουμανία. Πρόκειται για μια ομάδα χωρών που χαρακτηρίζονται ως μέτριας καινοτομίας στον Ευρωπαϊκό Πίνακα Αποτελεσμάτων Καινοτομίας (European Innovation Scoreboard - EIS). Το InnoStars εστιάζει στην προώθηση της επιχειρηματικότητας, της καινοτομίας και της εκπαίδευσης στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης, του υγιεινού τρόπου ζωής και της ενεργού γήρανσης, και στη μείωση του χάσματος μεταξύ πρωτοπόρων και ανερχόμενων περιφερειών.

 

www.ekt.gr, με πληροφορίες από EIT Health, EKT