Morning Health talks: Ψηφιακές Τεχνολογίες στη Φαρμακευτική και την Υγεία

Στην εκδήλωση θα συζητηθεί ο ψηφιακός μετασχηματισμός στους τομείς της φαρμακευτικής και της υγείας με την υιοθέτηση νέων τεχνολογιών.

To Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ), κόμβος του EIT Health στην Ελλάδα, διοργανώνει διαδικτυακή εκδήλωση συζήτησης και δικτύωσης με τίτλο Ψηφιακές Τεχνολογίες στη Φαρμακευτική και την Υγεία, την Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2021 (ώρα 11:00 - 12:30).

O ψηφιακός μετασχηματισμός στον τομέα της φαρμακευτικής και της υγείας με την υιοθέτηση νέων τεχνολογιών μπορεί να έχει πολλαπλά οφέλη - μείωση κόστους, αποδοτικότερη χρήση πόρων, βελτίωση της εμπειρίας των ασθενών - καθώς και οφέλη σε όλη την αλυσίδα αξίας.

Κεντρική Παρουσίαση: Nico Gariboldi, Pfizer Centre for Digital Innovation (CDI)

Συμμετέχουν οι: Λευτέρης Πιλάλης, E-Nios, Ζωή Κούρνια, Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών, Ακαδημία Αθηνών, Σπύρος Αρσένης, NBG Business Seeds, Εθνική Τράπεζα, Βαρβάρα Βασιλάκη, ΕΙΤ Health Hub Greece, ΕΚΤ, Γιώργος Μέγας, Συντονιστής ΕΙΤ Health Hub Greece, ΕΚΤ.

Η εκδήλωση απευθύνεται σε:

  • Εταιρίες από τον φαρμακευτικό κλάδο, των κλάδο των μεταφορών/logistics κ.α.. που ενδιαφέρονται με τον ψηφιακό μετασχηματισμό, την προμήθεια νέων καινοτόμων τεχνολογιών
  • Ερευνητικούς οργανισμούς και ακαδημαϊκά ιδρύματα που βρίσκονται στην αιχμή των ψηφιακών τεχνολογιών για την φαρμακολογία και την υγεία
  • Νεοφυείς επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα της ψηφιακής υγείας, της βιοτεχνολογίας και της φαρμακευτικής

Σκοπός της εκδήλωσης είναι:

  • Η παρουσίαση των νέων κόμβων ψηφιακής καινοτομίας για την υγεία και την φαρμακευτική
  • Η παρουσίαση πρωτοβουλιών υποστήριξης των νεοφυών επιχειρήσεων που διαθέτουν ψηφιακές τεχνολογίες για τον κλάδο του φαρμάκου και της υγείας
  • Η προώθηση του διαλόγου και της δικτύωσης μεταξύ των συμμετεχόντων
  • Η ενημέρωση και αμοιβαία κατανόηση των ευκαιριών και των προκλήσεων, των αναγκών των ενδιαφερομένων μερών
  • Η παρουσίαση των δράσεων και των προγραμμάτων του EIT Health

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί με τη μορφή πάνελ στην ελληνική και την αγγλική γλώσσα. Μετά τις βασικές εισηγήσεις/τοποθετήσεις των ομιλητών, θα υπάρχει χρόνος για ανοικτή συζήτηση.

Δείτε το πρόγραμμα της εκδήλωσης εδώ.

Μπορείτε να κάνετε την εγγραφή σας εδώ. Θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας.

Πληροφορίες:

Γεώργιος Μέγας, EIT Health HUB coordinator: megas@ekt.gr
Βαρβάρα Βασιλάκη, EIT Health HUB project manager: vasilaki@ekt.gr

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το EIT Health

Το EIT Health είναι μια από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές συμπράξεις δημόσιου-ιδιωτικού τομέα για την καινοτομία στον τομέα της υγείας. Αποτελούμενο από περίπου 150 εταίρους, το EIT Health είναι ένα μοναδικό ευρωπαϊκό δίκτυο κορυφαίων εταιρειών, πανεπιστημίων, κέντρων έρευνας και ανάπτυξης, ινστιτούτων και μονάδων υγείας. Ο ρόλος του EIT Health είναι να δομήσει ένα οικοσύστημα που θα ευνοεί την ανάπτυξη της υγειονομικής περίθαλψης για ένα μέλλον με καλύτερη υγεία για τους Ευρωπαίους πολίτες. Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ) είναι ο κόμβος του EIT Health στην Ελλάδα.

Το ΕΚΤ στο οικοσύστημα καινοτομίας

Το ΕΚΤ, οργανισμός δημοσίου συμφέροντος εποπτευόμενος από το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, υποστηρίζει οργανισμούς και επιχειρήσεις που προσανατολίζονται στη νέα οικονομία των δεδομένων. Είναι ο πρώτος Κόμβος Ψηφιακής Καινοτομίας (DIH) στην Ελλάδα που καταχωρήθηκε στον κατάλογο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Με συνδυασμένες υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας, το ΕΚΤ υποστηρίζει την ελληνική ερευνητική και επιχειρηματική κοινότητα να διακριθεί και να αναπτυχθεί διεθνώς. Ως Eθνικό Σημείο Επαφής για τον Ορίζοντα Ευρώπη, για τις θεματικές ομάδες «Υγεία», «Ψηφιακές τεχνολογίες, Βιομηχανία και Διάστημα» και Marie Skłodowska-Curie Actions (MSCA), υποστηρίζει οργανισμούς, επιχειρήσεις, ακαδημαϊκούς και ερευνητικούς φορείς από τον εντοπισμό ευκαιριών χρηματοδότησης μέχρι τη σύνταξη και υποβολή προτάσεων, την υλοποίηση των έργων και την αξιοποίηση των ερευνητικών αποτελεσμάτων. Ως συντονιστής του ελληνικού κόμβου του Enterprise Europe Network, του μεγαλύτερου δικτύου υποστήριξης επιχειρήσεων στον κόσμο, παρέχει υπηρεσίες συμπληρωματικές με αυτές των Εθνικών Σημείων Επαφής, για διεθνή δικτύωση και αναζήτηση επιχειρηματικών και τεχνολογικών συνεργασιών, μεταφορά τεχνολογίας και καινοτομίας, πρόσβαση σε ευρωπαϊκή χρηματοδότηση και εξεύρεση εταίρων για συμμετοχή σε ερευνητικές προτάσεις.

 

Δείτε το βίντεο της εκδήλωσης 

www.ekt.gr, με πληροφορίες από ΕΚΤ, EIT Health