Νέο πρόγραμμα του EIT Health για σπουδαστές και απόφοιτους του κλάδου υγείας

Το Πρόγραμμα StarShip του EIT Health αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία για τους συμμετέχοντες να ασχοληθούν με τη καινοτομία στον τομέα της υγείας, στις προδιαγραφές της βιομηχανίας του κλάδου και να συνεργαστούν με καινοτόμες εταιρείες

Ένα νέο πρόγραμμα του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Καινοτομίας και Τεχνολογίας (European Institute of Innovation & Technology, ΕΙΤ) που απευθύνεται σε σπουδαστές και αποφοίτους του κλάδου υγείας, είναι ανοικτό για την υποβολή συμμετοχών μέχρι και την 1η Μαρτίου 2019. Το πρόγραμμα StarShip αποτελεί μια εκπαιδευτική πρωτοβουλία του EIT Health σε συνεργασία με κορυφαίους ευρωπαίους βιομηχανικούς εταίρους στον τομέα της υγείας, με επικεφαλής το Πανεπιστήμιο της Coimbra, το IESE Business School, το RISE (Ινστιτούτο Ερευνών της Σουηδίας), το Instituto Pedro Nunes και 7 συνεργαζόμενες εταιρείες.

Χρησιμοποιώντας ένα μείγμα διαφορετικών εκπαιδευτικών προσεγγίσεων, το StarShip αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία για τους συμμετέχοντες να ασχοληθούν με την καινοτομία στον τομέα της υγείας, να αποκτήσουν πρόσβαση σε ένα παγκόσμιο βιομηχανικό και ερευνητικό περιβάλλον και να συνεργαστούν με καινοτόμες εταιρίες μέσα σε πολύ ικανές και διεπιστημονικές ομάδες εργασίας, συμβάλλοντας ενεργά στην επίλυση μιας πραγματικής βιομηχανικής πρόκλησης.

Σε αυτές τις πολυεπιστημονικές ομάδες, οι υποψήφιοι θα αναπτύξουν απαντήσεις σε συγκεκριμένες προκλήσεις, τις οποίες θα επικυρώσουν σε πραγματικό περιβάλλον, με την καθοδήγηση της ακαδημαϊκής ομάδας StarShip. Το αποτέλεσμα του StarShip θα είναι η ανάπτυξη ή/και η σημαντική συμβολή - σε προϊόντα ή υπηρεσίες που σχετίζονται με την αγορά σε συνεργασία με τον βιομηχανικό εταίρο.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τo Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης που είναι ο πόλος-Hub του EIT-Health στην Ελλάδα (κ. Γιώργο Μέγα megas@ekt.gr, και Δρ. Χριστίνα Πασκουάλ, cpascual@ekt.gr) ή να επισκεφθούν τον δικτυακό τόπο https://www.starship.eithealth.eu/application/.

Το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Καινοτομίας και Τεχνολογίας (EIT, Εuropean Institute of Innovation and Technology), με χρηματοδότηση 2,35 δισ. ευρώ από το πρόγραμμα Ορίζοντας 2020, αποτελεί την πρώτη ευρωπαϊκή πρωτοβουλία για την ολοκλήρωση του «Τριγώνου της Γνώσης» (εκπαίδευση, έρευνα, επιχειρηματικότητα) μέσω των «Κοινοτήτων Γνώσης και Καινοτομίας» (Knowledge Innovation Clusters, KICs). Το ΕΙΤ αναπτύσσει δράσεις για: εκπαίδευση των ερευνητών σε θέματα επιχειρηματικότητας (μεταπτυχιακές, διδακτορικές σπουδές και προγράμματα επιχειρηματικής κατάρτισης), ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων, υπηρεσιών και επιχειρηματικών μοντέλων, δημιουργία και ανάπτυξη επιχειρήσεων (start-up incubation, μεταφορά τεχνολογίας, σύνδεση έρευνας και παραγωγής, βραβεία, επιταχυντές).

www.ekt.gr, με πληροφορίες από EIT Health, ΕΚΤ