Νέος κύκλος διαλέξεων στο ΕΙΕ με θέμα «Η αρχαιολογία του υφάσματος»

Από την Τρίτη 4 Δεκεμβρίου και για κάθε Τρίτη μέχρι τις 18 Δεκεμβρίου, στο Αμφιθέατρο του ΕΙΕ (Βασ. Κωνσταντίνου 48, Αθήνα), στις 19:00 και με ελεύθερη είσοδο, θα πραγματοποιηθούν τρεις ενδιαφέρουσες διαλέξεις

Στο πλαίσιο του προγράμματος των Μορφωτικών Εκδηλώσεων "Επιστήμης Κοινωνία", το Ινστιτούτο Ιστορικών Ερευνών (Τομέας Eλληνικής και Ρωμαϊκής Αρχαιότητας) του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών (ΕΙΕ) διοργανώνει τον Ζ΄ Kύκλο Oμιλιών 2017-2018, με θέμα “Η αρχαιολογία του υφάσματος”. Από την Τρίτη 4 Δεκεμβρίου και για κάθε Τρίτη μέχρι τις 18 Δεκεμβρίου, στο Αμφιθέατρο του ΕΙΕ (Βασ. Κωνσταντίνου 48, Αθήνα), στις 19:00 και με ελεύθερη είσοδο, θα πραγματοποιηθούν τρεις ενδιαφέρουσες διαλέξεις.

Ακολουθεί το αναλυτικό πρόγραμμα των ομιλιών:

Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2018
Mεταξύ τέχνης, τεχνικής και αρχαιολογικής μεθόδου: η πολυσημία των αρχαίων υφασμάτων - Δρ ‘Ιρις Τζαχίλη, Ομότιμη Καθηγήτρια Προϊστορικής Αρχαιολογίας / Πανεπιστήμιο Κρήτης.
Πολύχρωμα υφάσματα και ενδύματα στο προϊστορικό Αιγαίο: αισθητικές και τεχνολογικές προσεγγίσεις - Δρ. Καλλιόπη Σαρρή, Ερευνήτρια στο Κέντρο Μελέτης του Υφάσματος (CTR) / Πανεπιστήμιο Κοπεγχάγης.

Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2018
Ο ρόλος του υφάσματος στις προ-νομισματικές οικονομίες - Δρ. ‘Αννα Μιχαηλίδου, Ομότιμη Διευθύντρια Ερευνών, Ινστιτούτο Ιστορικών Ερευνών / ΕΙΕ.
Η οργάνωση και διαχείριση της υφαντικής παραγωγής στα μυκηναϊκά ανάκτορα - Δρ. Βασίλης Πετράκης, Εξωτερικός συνεργάτης του Ινστιτούτου Ιστορικών Ερευνών / ΕΙΕ.

Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2018
Τεχνίτρες της κλωστής στο προϊστορικό Αιγαίο: η αρχαιολογία ενός «επαγγέλματος» - Δρ. Σοφία Βακιρτζή, Διδάκτωρ Προϊστορικής Αρχαιολογίας Πανεπιστημίου Κρήτης.
Ιστός και ιστία: τα υφάσματα στην κλασική Αθήνα - Δρ. Στέλλα Σπαντιδάκη, Πρόεδρος ARTEX, Κέντρο Έρευνας και Συντήρησης Αρχαιολογικού Υφάσματος

Οι ομιλίες θα μεταδίδονται απευθείας στη διεύθυνση http://media.ekt.gr/live. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων ή να απευθυνθείτε στο τηλ. 210 7273516 & 700, email: mkont@eie.gr.

Το πρόγραμμα των Ειδικών Μορφωτικών Εκδηλώσεων ''Επιστήμης Κοινωνία" του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών, διοργανώνεται, επί σειρά ετών, με στόχο τη διάχυση της επιστημονικής γνώσης και πληροφορίας στην επιστημονική κοινότητα και το ευρύ κοινό. Σημειώνεται ότι το ΕΙΕ καλύπτει ένα ευρύ φάσμα γνωστικών πεδίων, τόσο των ανθρωπιστικών όσο και των θετικών και τεχνολογικών επιστημών. Το ΕΙΕ είναι ένα διεπιστημονικό κέντρο ερευνών, το οποίο απαρτίζεται σήμερα από τρία ερευνητικά Ινστιτούτα, ένα στην περιοχή των Ανθρωπιστικών Επιστημών και δύο στην περιοχή των Θετικών Επιστημών, και το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ).

www.ekt.gr, με πληροφορίες από Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (ΕΙΕ)