3rd Energy Tech Forum: Ανοικτή Συνάντηση για τις Ενεργειακές Τεχνολογίες και την Καινοτομία

Η υποβολή περιλήψεων (abstracts) εργασιών από ερευνητές και επιχειρήσεις μπορεί να γίνει μέχρι την Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2018.

Νέες ενεργειακές τεχνολογίες, καινοτόμα προϊόντα και εφαρμογές, καθώς και πρωτότυπες ιδέες που αναπτύσσονται σήμερα στη χώρα μας στη βιομηχανία, στις επιχειρήσεις, στα ΑΕΙ και τα ερευνητικά κέντρα θα παρουσιαστούν στο ευρύτερο κοινό, στο 3rd Energy Tech Forum. H εκδήλωση διοργανώνεται από το ελληνικό ενεργειακό portal Energia.gr την Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2018 στο Ίδρυμα Ευγενίδου στην Αθήνα, σε μια προσπάθεια ενίσχυσης των προοπτικών της εγχώριας ενεργειακής τεχνολογίας.

Το θέμα της φετινής εκδήλωσης, που διοργανώνεται για 3η συνεχή χρονιά υπό την αιγίδα και με τη συνεργασία του Ινστιτούτου Ενέργειας ΝΑ Ευρώπης (IENE), επικεντρώνεται στην Ενέργεια και την Τεχνολογία με έμφαση την Καινοτομία, τις εφαρμογές και την προώθηση νέων ενεργειακών τεχνολογιών και πρωτότυπων ιδεών που αναπτύσσονται στη χώρα μας από τις βιομηχανίες, τις επιχειρήσεις, τα ερευνητικά κέντρα και πανεπιστημιακές ομάδες.

Με στόχο την ανάπτυξη και προώθηση εγχώριας τεχνολογίας στον χώρο της ενέργειας και τη δημιουργία εξαγωγικών προοπτικών, το 3rd Energy Tech Forum θα δώσει την ευκαιρία σε επιχειρήσεις και επαγγελματίες με ενεργειακά προϊόντα και υπηρεσίες, αλλά και ερευνητικά προγράμματα σε εξέλιξη, να παρουσιάσουν το έργο τους. Αναμένεται επίσης να συμμετέχουν ανεξάρτητοι επαγγελματίες του ενεργειακού τομέα, ερευνητές και ερευνητικά κέντρα από τον επιχειρηματικό και ακαδημαϊκό χώρο, που επιθυμούν να προβάλουν καινοτόμα ενεργειακά συστήματα, εφαρμογές και προϊόντα που έχουν αναπτύξει.

Βασικός σκοπός είναι να αποτελέσει μία πλατφόρμα για τη συνάντηση ερευνητικών ομάδων με ενδιαφερόμενους επενδυτές και επιχειρηματίες του χώρου, ώστε να διευκολυνθεί η προώθηση τεχνολογιών, συστημάτων και προϊόντων που μπορεί να έχουν εμπορική εφαρμογή όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά διεθνώς.

Αποβλέποντας στη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή ερευνητών και επιχειρήσεων, το Energia.gr έχει απευθύνει πρόσκληση υποβολής εργασιών (Call for Papers) για κάθε ενδιαφερόμενο, με καταληκτική ημερομηνία υποβολής των περιλήψεων (abstracts) τη Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2018. Η επιλογή των εργασιών που θα παρουσιασθούν στο Workshop θα γίνει από την Επιστημονική Επιτροπή του Forum. Οι συγγραφείς θα ενημερωθούν το αργότερο μέχρι την 25η Σεπτεμβρίου 2018 για την αποδοχή ή μη των abstracts, ενώ οι πλήρεις εργασίες θα πρέπει να έχουν αποσταλεί στο energia.gr το αργότερο μέχρι τις 12 Οκτωβρίου 2018. Με την ολοκλήρωση του Forum, όλες οι εργασίες, τα keynote addresses και οι παρεμβάσεις θα αναρτηθούν στον δικτυακό χώρο του 3rd Energy Tech Forum.

www.ekt.gr, με πληροφορίες από energia.gr, IENE