Ημερίδα «Οικονομικές βιβλιοθήκες: δεξαμενές πληροφόρησης και κατάρτισης» από το Δίκτυο Οικονομικών Βιβλιοθηκών

Η ημερίδα που διεξάγεται την Τετάρτη 6 Ιουνίου 2018, απευθύνεται σε επιστήμονες, ερευνητές, βιβλιοθηκονόμους και επιστήμονες της πληροφόρησης, εκπαιδευτικούς, φοιτητές ΑΕΙ και ΤΕΙ, αλλά και σε κάθε πολίτη που ενδιαφέρεται για την αξιοποίηση των υποδομών των οικονομικών βιβλιοθηκών.

Το Δίκτυο Οικονομικών Βιβλιοθηκών (ΔΙ.Ο.ΒΙ.) διοργανώνει τη 2η Επιστημονική Ημερίδα του, με τίτλο «Οικονομικές βιβλιοθήκες: δεξαμενές πληροφόρησης και κατάρτισης», την Τετάρτη 6 Ιουνίου 2018, 09.00-16.00, στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, Αμφιθέατρο «Γεώργιος Καραμπατζός», Ελ. Βενιζέλου 70 (κτήριο Διοίκησης), Καλλιθέα.

Ο σκοπός της ημερίδας είναι διττός: να αναδειχθεί πώς οι βιβλιοθήκες, αξιοποιώντας τις νέες τεχνολογίες, τους πόρους και τις υποδομές που διαθέτουν, σχεδιάζουν, αναπτύσσουν και παρέχουν ποιοτικές υπηρεσίες πληροφόρησης, με έμφαση στην οικονομική, τραπεζική, βιομηχανική και επιχειρηματική κατεύθυνση, πώς οργανώνουν και προσφέρουν προγράμματα πληροφοριακής παιδείας και κατάρτισης σε σύγχρονο περιβάλλον μάθησης, καθώς και πώς αυτά μπορούν να συνδεθούν με προγράμματα οικονομικής παιδείας και οικονομικού αλφαβητισμού.

Η ημερίδα  απευθύνεται σε επιστήμονες, ερευνητές, βιβλιοθηκονόμους και επιστήμονες της πληροφόρησης, εκπαιδευτικούς, φοιτητές ΑΕΙ και ΤΕΙ, αλλά και σε κάθε πολίτη που ενδιαφέρεται για την αξιοποίηση των υποδομών των οικονομικών βιβλιοθηκών.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν. Στους συμμετέχοντες θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης, ενώ θα υπάρχει διερμηνεία στην ελληνική νοηματική γλώσσα.

Δείτε το πρόγραμμα στην επίσημη ιστοσελίδα του ΔΙ.Ο.ΒΙ: http://diovi.lib.unipi.gr/index.php/2016-06-02-15-49-29/192-06-06-18 και δηλώστε συμμετοχή εδώ: http://diovi.lib.unipi.gr/index.php/2016-06-14-08-38-00.

Tο Δίκτυο Οικονομικών Βιβλιοθηκών ΔΙ.Ο.ΒΙ. (H.E.LI.N. Hellenic Economic Library Network), σχηματίστηκε το 2012 και σε αυτό συμμετέχουν 10 Βιβλιοθήκες και Κέντρα Πληροφόρησης πανεπιστημίων, τραπεζικών ιδρυμάτων, ερευνητικών και κυβερνητικών φορέων της Αττικής που διαθέτουν συλλογές, πηγές και υπηρεσίες πληροφόρησης σχετικές με την οικονομική επιστήμη. Αποστολή του ΔΙ.Ο.ΒΙ. είναι η συνεργασία των βιβλιοθηκών – μελών για την ανταλλαγή υπηρεσιών και πόρων σχετικών με συλλογές οικονομικού περιεχομένου, με απώτερη επιδίωξη την ποιοτικότερη και αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση της κοινότητας των χρηστών τους.

www.ekt.gr, με πληροφορίες από Δίκτυο Οικονομικών Βιβλιοθηκών (ΔΙ.Ο.ΒΙ.)