Τα αποτελέσματα του Επιχειρηματικού Διαγωνισμού «Get in the Ring StartinUP Athens 2018»

Το «Get In The Ring» θεωρείται ένας από τους δυναμικότερους διαγωνισμούς Επιχειρηματικής Καινοτομίας παγκοσμίως. Νικητής του «Get in the Ring StartingUP Athens 2018» ήταν η εταιρία Grekaddict της Σουζάνας Θεοδωροπούλου, η οποία θα συμμετέχει στον Παγκόσμιο Τελικό του «Get In the Ring» στην Πορτογαλία.

Στις 21 Μαρτίου 2018 πραγματοποιήθηκε στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων, ο επιχειρηματικός διαγωνισμός «Get in the Ring StartingUP Athens 2018», τον οποίο υπoστήριξε το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης. Nικητής του διαγωνισμού ήταν η εταιρία Grekaddict της Σουζάνας Θεοδωροπούλου, η οποία θα συμμετέχει στον Παγκόσμιο Τελικό του διαγωνισμού «Get In the Ring» στην Πορτογαλία.

Στην προημιτελική φάση του διαγωνισμού, οκτώ (8) καινοτόμες επιχειρήσεις της Ελλάδας, αξιολογήθηκαν από την επιτροπή του Διαγωνισμού. Οι startups, οι οποίες παρουσίασαν “κεκλεισμένων των θυρών” τις επιχειρήσεις τους στην Eπιτροπή Aξιολόγησης του διαγωνισμού, ήταν οι ακόλουθες: Spaceprk (Oleg Popivchak), IFAacademy (Παναγιώτης Λελεδάκης), Sports Electroceuticals (Δημήτρης Ράμμος), Ridemind (Αντώνης Καραλούλης), Publika (Γιώργος Μαργαρίτης), GuestFlip (Ευστράτιος Μπότης), Grekaddict (Σουζάνα Θεοδωρίδου) και FindΑpp (Σταύρος Μπαλτάς).

Από τις παραπάνω 8 startups, οι 4 που συγκέντρωσαν την υψηλότερη βαθμολογία, ήταν οι: IFAacademy, Sports Electroceuticals, Ridemind (former Urend) και Grekaddict, οι οποίες αναμετρήθηκαν ενώπιον του κοινού πάνω σε “ring”, απαντώντας σε ερωτήσεις της Κριτικής Επιτροπής του «Get in the Ring StartingUP Athens»,

Στον τελικό πέρασαν οι  IFAacademy και Grekaddict και “μονομάχησαν” σε μια δύσκολη αναμέτρηση, απαντώντας ταυτόχρονα σε δύσκολες ερωτήσεις τόσο της Κριτικής Επιτροπής, όσο και του κοινού. Νικητής του «Get in the Ring StartingUP Athens» για το έτος 2018 ήταν η εταιρία Grekaddict της Σουζάνας Θεοδωροπούλου, η οποία κέρδισε αυτομάτως τη συμμετοχή της στον Παγκόσμιο Τελικό του «Get In the Ring» στην Πορτογαλία.

Ο διαγωνισμός διοργανώθηκε από την Orama Group  σε συνεργασία με το Europe Direct του Δήμου Αθηναίων και τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας του Υπουργείου Aνάπτυξης και του  Ελληνικού Συνδέσμου Νέων Επιχειρηματιών Αθηνών Πειραιώς και Περιχώρων (ΕΣΥΝΕ ΑΠΠ), ενώ διέθετε και την υποστήριξη της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Οικοδεσπότης της βραδιάς ήταν ο Ορέστης Ματσούκας και παρουσιαστής ο Λάμπρος Φισφής.

Η επιτροπή της προημιτελικής φάσης αποτελούνταν από τον Αντώνη Λιβιεράτο (Saint Startup), Αντώνη Οικονόμου (Innovathens), Βαγγέλη Σιώκα (ΕΠΙνοώ), Μάνο Ανδρεάδη (Asset Technology | Erasmus για Νέους Eπιχειρηματίες) και Νίκο Σταυρακάκη (Telecommunications).

Την κριτική επιτροπή συγκρότησαν η Ιωάννα Σαμπράκου (Αντιπρόεδρος της Ένωσης Μηχανικών Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδος), ο Πάνος Οπλοποιός (Σύμβουλος Υπουργού Τουρισμού σε θέματα Ψηφιακής Τεχνολογίας και Πληροφορικής) και ο Ορέστης Ματσούκας (Επικεφαλής της Οrama Group και Πρόεδρος του Ελληνικού Συνδέσμου Νέων Επιχειρηματιών Αθηνών Πειραιώς και Περιχώρων (ΕΣΥΝΕ ΑΠΠ).

“Διαιτητής” των μονομαχιών ήταν ο Λάμπρος Φισφής, ενώ το ψυχαγωγικό μέρος της εκδήλωσης εμπλούτισε η ομάδα των LP Dudes με “epic rap battles”.

Σημειώνεται ότι το ΕΚΤ, ως συντονιστής του Enterprise Europe Network-Hellas, του μεγαλύτερου ελληνικού δικτύου επιχειρηματικής υποστήριξης, υποστηρίζει καινοτόμες και εξωστρεφείς ελληνικές επιχειρήσεις να αποκτήσουν πρόσβαση σε νέες αγορές και χρηματοδότηση. Παρέχει εξατομικευμένες υπηρεσίες για διαχείριση καινοτομίας και scaling up των επιχειρήσεων. Ενημερώνει για ευρωπαϊκές πολιτικές και δίνει στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε διαβουλεύσεις για μελλοντικές πρωτοβουλίες. Το ελληνικό δίκτυο μεσολαβεί σε περίπου 100 διακρατικές συνεργασίες ανά έτος.

Το Enterprise Europe Network είναι το μεγαλύτερο δίκτυο υποστήριξης στον κόσμο για μικρομεσαίες επιχειρήσεις με διεθνείς φιλοδοξίες, με 3.000 εμπειρογνώμονες σε 600 οργανισμούς και καλύπτοντας περισσότερες από 60 χώρες. Ο ελληνικός κόμβος του ευρωπαϊκού δικτύου, το Enterprise Europe Network-Hellas, αποτελείται από βιομηχανικούς συνδέσμους, ερευνητικά και τεχνολογικά ιδρύματα, εμπορικά και βιομηχανικά επιμελητήρια και καταξιωμένους φορείς στον χώρο της καινοτομίας και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

www.ekt.gr, με πληροφορίες από Get in the Ring StartingUp Athens, ΕΚΤ