Εκδήλωση Επιχειρηματικών Συναντήσεων στο πλαίσιο του Mobile World Congress 2018

Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να ανακαλύψουν το μέλλον της κινητής τηλεφωνίας και των εφαρμογών, καθώς οι κορυφαίες εταιρείες δίνουν μια αποκλειστική πρώτη ματιά στις τελευταίες καινοτομίες, και να βρουν διεθνείς επιχειρηματικούς και τεχνολογικούς συνεργάτες.

Διμερείς επιχειρηματικές συναντήσεις στο πλαίσιο του Mobile World Congress θα πραγματοποιηθούν στις 26-28 Φεβρουαρίου 2018 στη Βαρκελώνη (Ισπανία), με τη συνδιοργάνωση του Enterprise Europe Network, του μεγαλύτερου ευρωπαϊκού δικτύου υποστήριξης για μικρομεσαίες επιχειρήσεις με διεθνείς φιλοδοξίες. Τη συμμετοχή ελληνικών φορέων στην εκδήλωση υποστηρίζει το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (EKT), συντονιστής του Enterprise Europe Network-Hellas, ελληνικού κόμβου του ευρωπαϊκού δικτύου.

To Mobile World Congress είναι ένας συνδυασμός της μεγαλύτερης έκθεσης στον κόσμο για τη βιομηχανία κινητής τηλεφωνίας, μαζί με ένα συνέδριο με συμμετέχοντες, εξέχοντα στελέχη που εκπροσωπούν παρόχους κινητής τηλεφωνίας, κατασκευαστές συσκευών, προμηθευτές τεχνολογίας και προμηθευτές και ιδιοκτήτες περιεχομένου σε διεθνές επίπεδο. Η έκθεση το 2017 συγκέντρωσε περισσότερους από 2.300 εκθέτες, περισσότερες από 400 εταιρείες παρόχους, πάνω από 10.000 συμμετέχοντες από τις εταιρείες αυτές, από 208 χώρες τους κόσμου. Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να ανακαλύψουν το μέλλον της κινητής τηλεφωνίας και των εφαρμογών, καθώς οι κορυφαίες εταιρείες δίνουν μια αποκλειστική πρώτη ματιά στις τελευταίες καινοτομίες.

Η εκδήλωση επιχειρηματικών συναντήσεων περιλαμβάνει 20λεπτα διμερή meeting με βάση τη διαθεσιμότητα, τα ενδιαφέροντα και τους στόχους των ενδιαφερόμενων. Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να βρουν διεθνείς επιχειρηματικούς και τεχνολογικούς συνεργάτες, να γνωρίσουν εταιρείες που έχουν στοχεύσει και τους υπεύθυνους λήψης αποφάσεων σε αυτές και να πραγματοποιήσουν επιχειρηματικές συναντήσεις υψηλής ποιότητας.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εγγραφούν για την εκδήλωση επιχειρηματικών συναντήσεων, επιλέγοντας ως γραφείο υποστήριξης το National Documentation Centre/ National Hellenic Research Foundation (Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης), έως τις 12 Φεβρουαρίου, με κόστος 310 ευρώ για 1 μόνο άτομο ανά εταιρία. Όσοι επιλέξουν 2 επιχειρηματικές συναντήσεις και πάνω θα λάβουν 1 δωρεάν Visitor Pass για το 4ήμερο συνέδριο αξίας 799 ευρώ (1 άτομο/εταιρία). Οι συμμετέχοντες θα λάβουν ένα προσωπικό χρονοδιάγραμμα συσκέψεων ανάλογα με τη διαθεσιμότητά τους.

Αυτό το έτος σαν μέρος των διμερών επιχειρηματικών συναντήσεων παρουσιάζεται και το Corporate Innovation Brokerage, ένα μέρος που οι επενδυτές/εταιρείες θα ψάξουν για λύσεις στις τεχνολογικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (Μέγας Γεώργιος, email: megas@ekt.gr).

Το Enterprise Europe Network είναι το μεγαλύτερο δίκτυο υποστήριξης στον κόσμο για μικρομεσαίες επιχειρήσεις με διεθνείς φιλοδοξίες, με 3.000 εμπειρογνώμονες σε 600 οργανισμούς και καλύπτοντας περισσότερες από 60 χώρες. Ο ελληνικός κόμβος του ευρωπαϊκού δικτύου, το Enterprise Europe Network-Hellas, αποτελείται από βιομηχανικούς συνδέσμους, ερευνητικά και τεχνολογικά ιδρύματα, εμπορικά και βιομηχανικά επιμελητήρια και καταξιωμένους φορείς στον χώρο της καινοτομίας και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Σημειώνεται ότι το ΕΚΤ, ως συντονιστής του Enterprise Europe Network-Hellas, του μεγαλύτερου ελληνικού δικτύου επιχειρηματικής υποστήριξης, υποστηρίζει καινοτόμες και εξωστρεφείς ελληνικές επιχειρήσεις να αποκτήσουν πρόσβαση σε νέες αγορές και χρηματοδότηση. Παρέχει εξατομικευμένες υπηρεσίες για διαχείριση καινοτομίας και scaling up των επιχειρήσεων. Ενημερώνει για ευρωπαϊκές πολιτικές και δίνει στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε διαβουλεύσεις για μελλοντικές πρωτοβουλίες. Το ελληνικό δίκτυο μεσολαβεί σε περίπου 100 διακρατικές συνεργασίες ανά έτος.

www.ekt.gr, με πληροφορίες από Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης, Enterprise Europe Network-Hellas