Η εκδήλωση Athens Mini Maker Faire για τις κατασκευές, την τεχνολογία και τη δημιουργικότητα επιστρέφει!

Το Maker Faire είναι η σπουδαιότερη εκδήλωση για τις κατασκευές, την τεχνολογία, την εκπαίδευση, την επιστήμη, την τέχνη, τη χειροτεχνία, τη μηχανική, το φαγητό, την καινοτομία και το making σε όλες τις πιθανές μορφές.

Το Athens Mini Maker Faire, το σπουδαιότερο festival για την καινοτομία, την πρωτοτυπία, την τεχνολογία, την εκπαίδευση, την επιστήμη, την εφευρετικότητα, τη χειροτεχνία και τη μηχανική που εντυπωσιάζει το κοινό σε όλον τον κόσμο, επιστρέφει στις 6 & 7 Μαΐου 2017, στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου.

Στο Athens Mini Maker Faire μπορεί να συμμετάσχει οποιοσδήποτε καινοτομεί, δραστηριοποιείται στον τομέα των ευρεσιτεχνιών ή έχει δημιουργήσει κάποιο εντυπωσιακό νέο προϊόν. Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να προβάλουν τα εκθέματα που έχουν δημιουργήσει και να έρθουν σε επαφή με άλλους καινοτόμους δημιουργούς και οι μικροί και μεγάλοι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα διαδραστικά εκθέματα/project που έχουν δημιουργηθεί από ιδιώτες και επαγγελματίες και να συμμετέχουν σε workshops, ομιλίες, performances και διαδραστικά παιχνίδια.

Οι επισκέπτες θα γνωρίσουν ανθρωπόμορφα robots, αυτοματισμούς σπιτιού, θα πλοηγηθούν στον καινοτόμο τρόπο επικοινωνίας με lazer και θα βρουν πρωτότυπες κατασκευές, όπως το Bus stop bus, ένα λεωφορείο - παιχνίδι με οθόνη που δείχνει σε πόση ώρα θα περάσει το επόμενο πραγματικό λεωφορείο από την κοντινότερη στάση, αλλά και χειροποίητα robots, ανθρωπόμορφα robots, drones και μοναδικές κατασκευές με 3d printing, όπως το αυθεντικό 3d printed Stradivarius βιολί, που είναι δημιουργία Έλληνα και καλείται σε εκθέσεις σε ολόκληρο τον κόσμο προκειμένου να το παρουσιάσει, καθώς και εφαρμογές για την προστασία του περιβάλλοντος, όπως τον μετεωρολογικό σταθμό από Arduino και τα οικολογικά Do-It-Yourself (DIY) οχήματα.

Μαθητές από σχολεία θα παρουσιάσουν τις μοναδικές κατασκευές τους, παραδίδοντας και μαθήματα επιχειρηματικότητας, όπως οι συμμετέχοντες στην μαθητική επιχείρηση Bicycool που έχουν δημιουργήσει ένα καινοτόμο σακίδιο για ποδηλάτες που τους εξασφαλίζει ασφάλεια κατά τις μετακινήσεις τους με τη χρήση led. Οι φοιτητές από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας θα παρουσιάσουν το πατάκι ξυπνητήρι που ηρεμεί μόνο όταν σταθούμε όρθιοι πάνω του και πειστεί ότι έχουμε ξυπνήσει, αλλά και την έξυπνη καφετιέρα που φτιάχνει τον καφέ μας μόνη της, για να μας τον προσφέρει όταν θα τον χρειαστούμε, υπολογίζοντας μάλιστα και την κατανάλωση καφείνης που κάνουμε.

Και φέτος οι makers στηρίζουν τους παραδοσιακούς τρόπους “making” και Do-It-Yourself, συνδυάζοντας τους με σύγχρονες τεχνολογίες και δείχνοντας στους επισκέπτες εντυπωσιακές κατασκευές, πατέντες και ευρεσιτεχνίες που έχουν δημιουργηθεί με σκοπό να δώσουν λύσεις στα προβλήματα της καθημερινότητας και να δείξουν το δρόμο για το μέλλον, αλλά και χειροποίητα μουσικά όργανα, ξύλινα ποδήλατα και τσάντες, αντικείμενα με χρήση της κεραμικής, της χαρτογλυπτικής, του origami, του μοντελισμού και του food making!

Projects που δημιουργήθηκαν σε σπίτια, γκαράζ και αποθήκες από ανθρώπους με μεράκι και όρεξη, θα μας δείξουν πώς οι καινοτόμες ιδέες μπορούν να μεταμορφωθούν σε αντικείμενα με ένα κοινό: την ανάπτυξη της καινοτομίας μέσα από την Do-It-Yourself κουλτούρα!

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στη σχετική σελίδα και οι επισκέπτες να αγοράσουν το εισιτήριό τους για το φεστιβάλ, καθώς η προπώληση έχει ήδη ξεκινήσει.

Διοργανωτές του Athens Mini Maker Faire είναι ο Σταύρος Μεσσήνης, ιδρυτής του THE CUBE ATHENS και ο Κώστας Φονταλής, Διοργανωτής της ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΚΑ. 

Το Maker Faire ξεκίνησε από το Bay Area του Σαν Φρανσίσκο και τη Νέα Υόρκη και σταδιακά αναπτύχθηκε σε όλο τον κόσμο, με συμμετοχή 24 Maker Faire και 125 Mini Maker Faire, ενώ το 2015 ήταν η επέτειος 10 χρόνων διοργάνωσης. Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ) υποστηρίζει το Αthens Mini Maker Faire ως χορηγός επικοινωνίας. Το Maker Faire υποστηρίζεται από μεγάλους χορηγούς και από το περιοδικό MAKE, το μοναδικό και μεγαλύτερο περιοδικό αφοσιωμένο στο DIY σε σχέση με τα τεχνολογικά προϊόντα. Το περιοδικό MAKE ενώνει, εμπνέει, ενημερώνει και ψυχαγωγεί μία ολοένα αυξανόμενη κοινότητα πολυμήχανων ανθρώπων που δημιουργούν στο χώρο τους ιδιαίτερες κατασκευές και προϊόντα. Εκτός από περιοδικό και εκδήλωση, το MAKE βρίσκεται και πίσω από το blog.makezine.com, ένα κατάστημα λιανικής πώλησης για εξαρτήματα, βιβλία, μια σταθερή ροή διασκέδασης και διδασκαλίας μέσω του καναλιού του Youtube που κατέχει μια πλήρη βιβλιοθήκη οδηγιών για step by step projects.

www.ekt.gr, με πληροφορίες από Athens Mini Maker Faire

Μάθετε Περισσότερα