Ενημερωτική ημερίδα και εκδήλωση επιχειρηματικών συναντήσεων στον τομέα της Ενέργειας

Στόχος της εκδήλωσης είναι η παρουσίαση των δυνατοτήτων χρηματοδότησης για τον τομέα της Ενέργειας μέσω του προγράμματος "Ορίζοντας 2020", το χρηματοδοτικό πλαίσιο της ΕΕ για την Έρευνα και την Καινοτομία κατά την περίοδο 2014-2020

Ενημερωτική ημερίδα με θέμα "Η Ενέργεια στον Ορίζοντα 2020" διοργανώνει το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης, Εθνικό Σημείο Επαφής για το Πρόγραμμα Πλαίσιο Ορίζοντας 2020 της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (ΕΕ), τη Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2015 στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (Αμφιθέατρο Λ. Ζέρβας). Η εκδήλωση διοργανώνεται με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας. Την ενημερωτική ημερίδα θα ακολουθήσει εκδήλωση διμερών επιχειρηματικών συναντήσεων στον τομέα της Ενέργειας.

Στόχος της εκδήλωσης είναι η παρουσίαση των δυνατοτήτων χρηματοδότησης για τον τομέα της Ενέργειας μέσω του προγράμματος "Ορίζοντας 2020", το χρηματοδοτικό πλαίσιο της ΕΕ για την Έρευνα και την Καινοτομία κατά την περίοδο 2014-2020, με το οποίο η ΕΕ θα επενδύσει περαιτέρω στην Έρευνα και την Καινοτομία στον τομέα της Ενέργειας, υποστηρίζοντας σχετικές δράσεις που προωθούν την ανάπτυξη στους τομείς της επιστήμης, της βιομηχανίας και των κοινωνικών προκλήσεων.

Στην ημερίδα εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα παρουσιάσουν το πρόγραμμα "Ασφαλής, καθαρή και αποδοτική ενέργεια" και τις νέες προκηρύξεις της διετίας 2016-17 στους διαφορετικούς πυλώνες του προγράμματος "Ορίζοντας 2020", ενώ οι Εθνικοί Εκπρόσωποι του προγράμματος θα παρουσιάσουν τις θέσεις της Ελλάδας για τα συγκεκριμένα προγράμματα, καθώς και στατιστικά στοιχεία για την ελληνική συμμετοχή στο πρόγραμμα "Ασφαλής, καθαρή και αποδοτική Eνέργεια" του Ορίζοντα 2020. Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης θα παρουσιάσει τις δράσεις και υπηρεσίες του ως Εθνικό Σημείο Επαφής και μέλος του Enterprise Europe Network-Hellas.

Μετά την ενημερωτική ημερίδα θα ακολουθήσει εκδήλωση επιχειρηματικών διμερών συναντήσεων στις θεματικές ενότητες της Ενέργειας, η οποία θα προσφέρει τη δυνατότητα για αναζήτηση εταίρων για τις νέες προσκλήσεις του Ορίζοντα 2020, καθώς και μεταφορά τεχνογνωσίας. Την επιχειρηματική αποστολή στην Ελλάδα και την εκδήλωση επιχειρηματικών συναντήσεων διοργανώνουν το ΕΚΤ ως Εθνικό Σημείο Επαφής για το πρόγραμμα "Ασφαλής, καθαρή και αποδοτική Eνέργεια" και μέλος του Enterprise Europe Network Hellas, μαζί με το Agencia Andaluza del Conocimiento of Enterprise Europe Network CESEAND Plus και το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΚΑΠΕ).

Στο πλαίσιο της αποστολής, εταιρίες από την Ισπανία, την Ελλάδα και όλη την Ευρώπη, καθώς και ερευνητικά ιδρύματα και πανεπιστήμια που δραστηριοποιούνται στον τομέα, θα έχουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν δίαυλους επικοινωνίας για την ανάπτυξη μελλοντικών συνεργασιών, μέσω προκαθορισμένων συναντήσεων, με σκοπό τη δημιουργία επαφών και τη σύναψη επιστημονικών και τεχνολογικών συμφωνιών με πιθανούς αποδέκτες τεχνολογίας, πελάτες, παρόχους τεχνολογίας και συνεργάτες, μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ερευνητικοί φορείς, πανεπιστήμια και σημαντικούς φορείς στο χώρο της ενέργειας από όλο το φάσμα της αλυσίδας καινοτομίας.

Οι ενδιαφερόμενοι για συμμετοχή στις επιχειρηματικές συναντήσεις καλούνται να συμπληρώσουν τη σχετική φόρμα επιχειρηματικού προφίλ που θα βρουν εδώ παρουσιάζοντας την τεχνογνωσία τους και την αναζήτηση συνεργασίας και να την αποστείλουν στην ηλεκτρονική διεύθυνση schris@ekt.gr μέχρι τις 16 Οκτωβρίου 2015. Οι αιτήσεις για τις συναντήσεις πραγματοποιούνται έως και τις 21 Οκτωβρίου. Τα προφίλ θα δημοσιευθούν σε ηλεκτρονικό κατάλογο και θα αποτελέσουν τη βάση για τη διοργάνωση συναντήσεων με δυνητικούς συνεργάτες. Το τελικό πρόγραμμα θα κοινοποιηθεί στους συμμετέχοντες στις 23 Οκτωβρίου. Η συμμετοχή στις επιχειρηματικές συναντήσεις είναι δωρεάν.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (Χριστιάνα Σιαμπέκου, τηλ.:+30 2107273954, email: schris@ekt.gr)

www.ekt.gr, με πληροφορίες από Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης, Enterprise Europe Network Hellas