SETE Tourism crowdhackathon: Ο πρώτος Μαραθώνιος Ανάπτυξης Εφαρμογών με θέμα τoν Τουρισμό

Στόχος της διοργάνωσης SETE Tourism Crowdhackathon είναι να υποστηριχθεί η νεανική επιχειρηματικότητα μέσα από τη δημιουργία προϊόντων και υπηρεσιών για τον κλάδο του τουρισμού

Ο πρώτος Μαραθώνιος Ανάπτυξης Εφαρμογών με θέμα τον Τουρισμό "SETE Tourism Crowdhackathon, Innovating with Opendata" πραγματοποιείται στις 17 και 18 Οκτωβρίου 2015 στον Κόμβο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας INNOVATHENS της Τεχνόπολις του Δήμου Αθηναίων. To SETE Tourism Crowdhackathon διοργανώνεται από τον Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), θα διεξαχθεί κατά τα πρότυπα της πρωτοβουλίας ανοιχτής καινοτομίας Crowdhackathon Innovating with Open data, υλοποιείται από την εταιρία ανοιχτής καινοτομίας Crowdpolicy και υποστηρίζεται από τη Google. Την εκδήλωση υποστηρίζει μεγάλος αριθμός φορέων μεταξύ των οποίων και το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης.
Τα επόμενα 8-10 χρόνια ο Τουρισμός θα αποτελέσει κινητήρια δύναμη της ελληνικής οικονομίας. Προβλέπεται ότι το 2021 οι διεθνείς επισκέπτες θα φθάσουν τα 22-24 εκατομμύρια, με συνολική συνεισφορά (σε σχέση με το 2013) στο ΑΕΠ στα 45-48 δισ. ευρώ. Στόχος της διοργάνωσης SETE Tourism Crowdhackathon είναι να υποστηριχθεί η νεανική επιχειρηματικότητα μέσα από τη δημιουργία προϊόντων και υπηρεσιών για τον κλάδο του τουρισμού, τα οποία θα δημιουργούν πρόσθετη αξία στον τουρισμό και θα μπορούν να είναι εμπορικά εκμεταλλεύσιμα.

Στο SETE Tourism Crowdhackathon καλούνται να συμμετέχουν προγραμματιστές, designers, αναλυτές, σύμβουλοι επιχειρήσεων, επιχειρηματίες, στελέχη του κλάδου του τουρισμού, επαγγελματίες, φοιτητές και γενικότερα οποιοσδήποτε ενδιαφέρεται να συμμετέχει και να συμβάλει ενεργά στην ανάπτυξη εφαρμογών που συντελούν στην ανάπτυξη και προώθηση του τουρισμού, βελτιώνουν και αναδεικνύουν τις παρεχόμενες υπηρεσίες, την ποιότητα ζωής και συμβάλουν ενεργά στην Εθνική Οικονομία. Στο SETE Tourism Crowdhackathon καλούνται επίσης να συμμετέχουν ενεργά φορείς του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα, διαθέτοντας ανοιχτά δεδομένα σε τομείς σχετικούς με τον τουρισμό.

Οι θεματικές ενότητες του SETE Tourism Crowdhackathon είναι: Ανάδειξη τουριστικών προορισμών, Προορισμοί τουριστικού στρατηγικού σχεδιασμού 2021, Ειδικές μορφές τουρισμού, Χρήσιμα εργαλεία και εφαρμογές για τουριστικές επιχειρήσεις, Μεταφορές και επικοινωνίες, Αξιοποίηση ανοικτών δεδομένων.

Οι ομάδες που θα διακριθούν για την εφαρμογή τους θα βραβευθούν με χρηματικά έπαθλα καθώς και με υπηρεσίες και είδη. Τα βραβεία θα ανακοινωθούν στην πλατφόρμα της διοργάνωσης τις επόμενες μέρες.

Η συμμετοχή είναι ανοικτή και δωρεάν για όλους και υπάρχουν συγκεκριμένες θέσεις ανά ρόλο για τις οποίες ισχύει το μοντέλο first come first served. Για την είσοδο στον χώρο απαιτείται προηγουμένως εγγραφή μέσω της πλατφόρμας της διοργάνωσης http://crowdhackathon.com/tourism.

Το hackathon θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 17 και την Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2015 στον Κόμβο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας Innovathens της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων, Πειραιώς 100, 11854 Αθήνα

www.ekt.gr, με πληροφορίες από Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης