Πρωτοποριακό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών ΒΙΟΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ για την ανάπτυξη του πνεύματος καινοτομίας και επιχειρηματικότητας σε νέους επιστήμονες

Επιπλέον στόχος του Διιδρυματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο «ΒΙΟΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ» είναι η καλύτερη διασύνδεση ακαδημαϊκής εκπαίδευσης και επιχειρηματικής κατάρτισης

Ξεκινάει τον Οκτώβριο το πρωτοποριακό Διιδρυματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο ΒΙΟΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ που διοργανώνεται από το Τμήμα Βιοχημείας & Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και το Ινστιτούτο Βιολογίας, Φαρμακευτικής Χημείας και Βιοτεχνολογίας του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών. Στόχος του ΒΙΟΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ είναι η ανάπτυξη του πνεύματος καινοτομίας και επιχειρηματικότητας σε νέους επιστήμονες και η καλύτερη διασύνδεση ακαδημαϊκής εκπαίδευσης και επιχειρηματικής κατάρτισης.

Το ΒΙΟΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ είναι το μοναδικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στην Ελλάδα που συνδυάζει την εκπαίδευση των φοιτητών σε διακριτούς αλλά συμπληρωματικούς τομείς των βιοεπιστημών και επιχειρηματικών σπουδών για την προώθηση της επιχειρηματικότητας.

To πρόγραμμα σπουδών περιλαμβάνει μαθήματα που αφορούν στην εξοικείωση των φοιτητών σε θέματα έρευνας και τεχνολογίας, δίνοντας έμφαση σε επιχειρηματικές εφαρμογές στους τομείς φαρμάκων και υγείας, τροφίμων και διατροφής, περιβαλλοντικής βιοτεχνολογίας και βιοχημικής και μοριακής διαγνωστικής.

Συνδυαστικά, στο πρόγραμμα δίνονται και μαθήματα που αφορούν στην απόκτηση δεξιοτήτων διαχείρισης διαδικασιών οργάνωσης και διοίκησης επιχειρηματικών μονάδων, όπως εισαγωγή στην επιχειρηματικότητα, νομικό πλαίσιο και πιστοποίηση βιο-επιχειρήσεων, πηγές χρηματοδότησης και έρευνα, σχεδίαση και υλοποίηση επιχειρηματικών σχεδίων.

Στο πλαίσιο της καλλιέργειας και ανάπτυξης του επιχειρηματικού πνεύματος, οι φοιτητές του ΒΙΟΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν σεμινάρια σε επίκαιρα θέματα επιχειρηματικότητας από διακεκριμένα στελέχη επιχειρήσεων, να επισκεφθούν επιχειρήσεις και να συμμετέχουν σε διαδικασίες προσομοίωσης εικονικών επιχειρήσεων και ανάπτυξης θυρίδων επιχειρηματικότητας, καθ' όλη τη διάρκεια του προγράμματος σπουδών.

Στόχος του προγράμματος είναι όσοι το ολοκληρώνουν να έχουν αποκτήσει τα απαραίτητα εφόδια για μία επιτυχημένη επαγγελματική σταδιοδρομία στον κόσμο των επιχειρήσεων, με έμφαση στη μεταφορά και εφαρμογή της καινοτομίας σε προϊόντα και υπηρεσίες.

Το ακαδημαϊκό έτος θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο του 2015 και θα ολοκληρωθεί τον Δεκέμβριο του 2016 (2 εξάμηνα μαθήματα και στο 3ο εξάμηνο πτυχιακή/πρακτική). Τα μαθήματα θα γίνονται στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών. Μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος ΒΙΟΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ, οι απόφοιτοι θα έχουν αποκτήσει τα απαραίτητα εφόδια για μία επιτυχημένη επαγγελματική σταδιοδρομία στον κόσμο των επιχειρήσεων με έμφαση στη μεταφορά και εφαρμογή της καινοτομίας σε προϊόντα και υπηρεσίες. Η προκήρυξη θα κυκλοφορήσει μέσα στον Ιούνιο και οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές μέχρι τέλη Ιουλίου.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το "ΒΙΟΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ" είναι διαθέσιμες στον ιστότοπο του προγράμματος.

www.ekt.gr, με πληροφορίες από Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών