Επιχειρηματική αποστολή Sicily4Expo στο πλαίσιο της διεθνούς έκθεσης Expo Milano 2015

Στόχος της εκδήλωσης είναι η προώθηση των επιχειρηματικών συνεργασιών, δίνοντας τη δυνατότητα σε συμμετέχοντες από όλη την Ευρώπη να παρουσιάσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους και να βρουν τους κατάλληλους συνεργάτες

Την Επιχειρηματική αποστολή Sicily4Expo 2015 διοργανώνει από 20 έως 23 Σεπτεμβρίου το ευρωπαϊκό δίκτυο Εnterprise Europe Network. Η επιχειρηματική αποστολή πραγματοποιείται στο πλαίσιο της διεθνούς έκθεσης Expo Milano 2015. Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης, Εθνικό Σημείο Επαφής για το πρόγραμμα Ορίζοντας 2020 και μέλος του δικτύου επιχειρηματικής υποστήριξης Enterprise Europe Network-Hellas, υποστηρίζει τη συμμετοχή των ελληνικών επιχειρήσεων στη συγκεκριμένη εκδήλωση.

Η εκδήλωση στοχεύει στην προώθηση των επιχειρηματικών συνεργασιών και θα δώσει τη δυνατότητα σε συμμετέχοντες από όλη την Ευρώπη να παρουσιάσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους και να βρουν τους κατάλληλους συνεργάτες. Απευθύνεται κυρίως σε αγοραστές (όπως επιχειρήσεις χονδρικής πώλησης, διανομείς), οι οποίοι ενδιαφέρονται για τα προϊόντα της Σικελίας, αλλά και σε εταιρείες/clusters που ενδιαφέρονται για συνεργασίες στον τομέα έρευνας και ανάπτυξης ή joint ventures. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, θα πραγματοποιηθούν διμερείς προκαθορισμένες συναντήσεις μεταξύ των συμμετεχόντων, με βάση τη ζήτηση και την προσφορά τεχνολογίας (προϊόντα & τεχνογνωσία) και τις επιχειρηματικές προτάσεις συνεργασίας.

Τα θεματικά πεδία που καλύπτονται στην επιχειρηματική αποστολή Sicily4Expo 2015 είναι: Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνιών (ICT), Μηχατρονική, Βιοϊατρική, Οικολογικά κτίρια, Βιώσιμη κινητικότητα και Διαχείριση υδάτων και απορριμμάτων.

Οι ελληνικές επιχειρήσεις και οργανισμοί που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στην επιχειρηματική αποστολή θα πρέπει να συμπληρώσουν το σχετικό έντυπο εγγραφής (συνημμένο αρχείο δεξιά του κειμένου) και να το αποστείλουν στο Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (Χριστιάνα Σιαμπέκου, schris@ekt.gr). Οι εγγραφές στην online πλατφόρμα θα ξεκινήσουν την 1η Ιουλίου 2015.

Η συμμετοχή στην επιχειρηματική αποστολή είναι δωρεάν, ωστόσο η Περιφέρεια της Σικελίας (Department of Productive Activities) θα καλύψει τα επιπλέον έξοδα (μετακίνηση για έναν εκπρόσωπο ανά εταιρεία/οργανισμό, διαμονή για 3 διανυκτερεύσεις) για 60 συνολικά συμμετέχοντες από χώρες εκτός Ιταλίας. Η επιλογή των συμμετεχόντων των οποίων τα έξοδα θα καλυφθούν θα γίνει από την Περιφέρεια της Σικελίας και θα εξαρτηθεί από την ποιότητα του προφίλ της εταιρείας/οργανισμού που θα εισάγει στο έντυπο εγγραφής, ενώ θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Δεδομένου ότι θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, συνίσταται οι αιτήσεις για την κάλυψη των εξόδων να αποσταλούν το συντομότερο δυνατό.

www.ekt.gr, με πληροφορίες από Enterprise Europe Network-Hellas