Διεθνής διαγωνισμός για την καινοτομία και παγκόσμια έκθεση 'Innovation Connecting Show' από τη Γαλλία

Δύο νέες πρωτοβουλίες ανέλαβε πρόσφατα η Γαλλία, με στόχο να προάγει την τεχνολογική καινοτομία και τη διεθνή συνεργασία. Προκειμένου να προσφέρει νέες ευκαιρίες για τους αλλοδαπούς φορείς έργων που επιθυμούν να ενισχύσουν τους δεσμούς τους με τη γαλλική οικονομία, το γαλλικό κράτος διοργανώνει διεθνή διαγωνισμό καινοτομίας, καθώς και την έκθεση για την καινοτομία και την ανταγωνιστικότητα 'Innovation Connecting Show: Connecting Innovation and Business'. Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί σε τρεις ανεξάρτητες φάσεις, εκ των οποίων η πρώτη, η έναρξη, είναι ανοικτή έως τις 30 Ιουνίου 2014, ενώ η έκθεση 'Innovation Connecting Show' θα πραγματοποιηθεί στην Τουλούζη στις 16-18 Σεπτεμβρίου 2014.

Ο παγκόσμιος διαγωνισμός καινοτομίας, τον οποίο εγκαινίασε ο Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας, τον περασμένο Δεκέμβριο, στόχο έχει να ενθαρρύνει τα ταλέντα του σήμερα, ώστε να δημιουργήσουν τον συλλογικό πλούτο του αύριο, υποστηρίζοντας την ανάπτυξη Γάλλων ή αλλοδαπών επιχειρηματιών, το σχέδιο καινοτομίας των οποίων παρουσιάζει μια ιδιαίτερη δυναμική για την οικονομία της Γαλλίας. Το γαλλικό κράτος προορίζει 300 εκατομμύρια ευρώ για τη συγχρηματοδότηση καινοτόμων έργων σε επτά τομείς του μέλλοντος (αποθήκευση ενέργειας, ανακύκλωση σπάνιων μετάλλων, αξιοποίηση θαλάσσιου πλούτου, φυτικές πρωτεΐνες και χημεία των φυτών, εξατομικευμένη ιατρική, 'silver economy' στην υπηρεσία των ηλικιωμένων και 'big data').

Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί σε τρεις ανεξάρτητες φάσεις, εκ των οποίων η πρώτη είναι ανοικτή έως τις 30 Ιουνίου 2014. Οι 100 υποψήφιοι της πρώτης φάσης θα λάβουν έως 200.000 ευρώ για να αναπτύξουν το σχέδιό τους στη Γαλλία. Κατά τη δεύτερη φάση, το Δεκέμβριο του 2014, θα δοθεί η δυνατότητα υποστήριξης των πολλά υποσχόμενων έργων σε πιο προχωρημένο στάδιο ανάπτυξης (ποσά που ανέρχονται μεταξύ 1 και 2 εκατομμυρίων ευρώ). Τέλος, ένα ή δύο έργα, ανά τομέα, θα λάβουν από 10 έως 20 εκατομμύρια ευρώ, κατά τη διάρκεια του τελευταίου σταδίου εντός του 2016, το οποίο θα αφορά την βιομηχανοποίησή τους.

Η πρώτη παγκόσμια έκθεση για την καινοτομία και την ανταγωνιστικότητα 'Innovation Connecting Show: Connecting Innovation and Business' θα πραγματοποιηθεί στις 16, 17 και 18 Σεπτεμβρίου 2014 στην Τουλούζη. Η εκδήλωση διοργανώνεται σε συνεργασία με οικοσυστήματα καινοτομίας και στόχο έχει να επιταχύνει τη μετάβαση της τεχνολογίας στους βιομηχανικούς τομείς, αλλά και να δημιουργήσει μία πρωτότυπη πλατφόρμα επιχειρησιακής ανάπτυξης που θα συμβαδίζει με τις σύγχρονες μεγάλες προκλήσεις της καινοτομίας.

Η εκδήλωση θα αποτελείται από μία έκθεση καίριων τεχνολογιών ρήξης και γενικής εφαρμογής και μεγάλων έργων πρωτοπόρας δομής, από συνέδρια και συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης αφιερωμένες σε σημαντικά οικονομικά και κοινωνικά θέματα, καθώς και από μεγάλα βραβεία καινοτομίας. Αναμένεται να συγκεντρώσει περίπου 500 διεθνείς εκθέτες από τον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα και πάνω από 4.000 συνέδρους που προέρχονται από ερευνητικούς, πανεπιστημιακούς, οικονομικούς και επιχειρηματικούς κύκλους.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του διαγωνισμού και την ιστοσελίδα της έκθεσης.