Παγκόσμιο συνέδριο GEC για τις νεοφυείς και καινοτόμες επιχειρήσεις

Το Παγκόσμιο Συνέδριο Επιχειρηματικότητας (GEC), η μεγαλύτερη διεπιστημονική συγκέντρωση των κορυφαίων νεοφυών επιχειρήσεων και εκπροσώπων του παγκόσμιου επιχειρηματικού οικοσυστήματος, ανακοίνωσε τη διοργάνωση της νέας σειράς συνεδρίων GEC2, στόχος των οποίων είναι η στοχευμένη δικτύωση και οι συνεργασίες σε εξειδικευμένους επιχειρηματικούς τομείς. Το πρώτο GEC2 θα πραγματοποιηθεί στην Κροατία στις 20 27 Σεπτεμβρίου 2014 και θα έχει θέμα The Entrepreneurial Mindset: From idea το Success, με έμφαση στις νεοφυείς καινοτόμες επιχειρήσεις. Ενδεικτικά, το Παγκόσμιο Συνέδριο Επιχειρηματικότητας που πραγματοποιήθηκε στη Μόσχα τον Μάρτιο συγκέντρωσε περισσότερους από 7000 συμμετέχοντες από 150 χώρες, ενώ πραγματοποιήθηκαν 87 επιχειρηματικές εκδήλώσεις.

Το συνέδριο GEC2 πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του θεσμού της Παγκόσμιας Εβδομάδας Επιχειρηματικότητας (GEW). Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την ετήσια συνάντηση των Διοργανωτών της Παγκόσμιας Εβδομάδας Επιχειρηματικότητας (ΠΕΕ) που διοργάνωσαν στην Αθήνα οι Industry Disruptors-Game Changers (ID-GC), το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης, Εθνικό Σημείο Επαφής για τα χρηματοδοτικά προγράμματα της Έρευνας και της Καινοτομίας μέσω του Ορίζοντα 2020 και συντονιστής του Enterprise Europe Network-Hellas, διοργανώνοντας κεντρικό Workshop με θέμα «Χρηματοδοτικά εργαλεία της ΕΕ» για τις ευκαιρίες στήριξης που προσφέρει η ΕΕ σε μικρομεσαίες και startup επιχειρήσεις.

Στόχος του συνεδρίου GEC2 είναι η ενεργή ενασχόληση μεγαλύτερου ποσοστού πολιτών στην επιχειρηματικότητα και η ανταλλαγή ιδεών μεταξύ των συμμετεχόντων σχετικά με τον καλύτερο τρόπο ενίσχυσης νέων επιχειρήσεων στα στάδια έναρξης και ανάπτυξης των δραστηριοτήτων τους τόσο στην Κροατία όσο και στις αντίστοιχες χώρες προορισμού τους. Ιδιαίτερη σημασία θα δοθεί στις νεοσύστατες Μικρομεσαίες επιχειρήσεις, δεδομένου ότι η υποστήριξή τους συμβάλλει στην ανάπτυξη της καινοτομίας και την ενίσχυση της οικονομίας σε τοπικό αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο.

Το πρόγραμμα του συνεδρίου θα περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων, μεταξύ των οποίων διμερείς επιχειρηματικές συναντήσεις, παρουσίαση καλών πρακτικών και ιστοριών επιτυχίας, σεμινάρια και συναντήσεις εργασίας για τη γυναικεία και την κοινωνική επιχειρηματικότητα, παρουσίαση πολιτικών για τη διασύνδεση της εκπαίδευσης με την καινοτόμο επιχειρηματικότητα, καθώς και παρουσίαση επιχειρηματικών ιδεών που βασίζονται σε καινοτόμες τεχνολογίες όπως η τρισδιάστατη εκτύπωση.

Στο συνέδριο θα παραβρεθούν σημαντικές προσωπικότητες του επιχειρηματικού κόσμου, πρωτοπόροι στον χώρο των startups, καθώς και εκπρόσωποι κυβερνητικών φορέων.

Για τη συμμετοχή στο συνέδριο απαιτείται εγγραφή, η οποία είναι δωρεάν. Τα έξοδα μετακίνησης και διαμονής, καθώς και η συμμετοχή σε διάφορες επιπλέον εκδηλώσεις κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, επιβαρύνουν τους συμμετέχοντες.