Δυναμική ελληνική συμμετοχή σε διεθνή εκδήλωση επιχειρηματικών συναντήσεων στον τομέα της Υγείας

Ιδιαίτερα δυναμική ήταν η ελληνική συμμετοχή στη διεθνή εκδήλωση επιχειρηματικών συναντήσεων στον τομέα της Υγείας 'Health Brokerage Event' που διοργάνωσε στις 12-14 Νοεμβρίου 2014 στο Ντίσελντορφ (Γερμανία) το Enterprise Europe Network. Οι επιχειρηματικές συναντήσεις διεξήχθησαν στο πλαίσιο της διεθνούς έκθεσης MEDICA 2014, το σημαντικότερο σημείο συνάντησης του τομέα της ιατρικής, σε παγκόσμιο επίπεδο, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 12-15 Νοεμβρίου. Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης, συντονιστής του Enterprise Europe Network-Hellas, υποστήριξε τη συμμετοχή των ελληνικών επιχειρήσεων στη συγκεκριμένη εκδήλωση, προκειμένου να πραγματοποιήσουν διεθνείς επιχειρηματικές και ερευνητικές συνεργασίες.

Η εκδήλωση απευθυνόταν σε επιχειρήσεις και ερευνητικούς φορείς που δραστηριοποιούνται στον τομέα της Υγείας με στόχο την προώθηση των επιχειρηματικών και ερευνητικών συνεργασιών, δίνοντας τη δυνατότητα σε συμμετέχοντες από όλη την Ευρώπη να παρουσιάσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους και να βρουν τους κατάλληλους συνεργάτες. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκαν διμερείς προκαθορισμένες συναντήσεις μεταξύ των συμμετεχόντων, με βάση τη ζήτηση και την προσφορά τεχνολογίας (προϊόντα & τεχνογνωσία) και τις επιχειρηματικές προτάσεις συνεργασίας.

Στη φετινή έκθεση MEDICA 2014 συμμετείχαν 4.831 επιχειρήσεις, ενώ το πλήθος των επισκεπτών υπολογίζεται ότι έφτασε τα 130.000 άτομα, εκ των οποίων 84.000 ήρθαν από το εξωτερικό (120 χώρες). Όπως και κατά τα προηγούμενα χρόνια, στην έκθεση συμμετείχαν και φέτος μεγάλες εταιρείες του κλάδου της ιατρικής τεχνολογίας και εφαρμογών, όπως οι Siemens, Philips, GE Healthcare, Omron, Olympus, Toshiba, Eizo.

Όσον αφορά στο Health Bokerage Event, 266 εταιρείες από 30 χώρες συμμετείχαν σε 830 επιχειρηματικές συναντήσεις, ενώ από ελληνικής πλευράς συμμετείχαν 10 εταιρείες που πραγματοποίησαν 30 επιχειρηματικές συναντήσεις.

Η ελληνική συμμετοχή στο Healthcare Brokerage Event υπήρξε ιδιαίτερα δυναμική, ενώ η σταθερή παρουσία πολλών εταιρειών στη MEDICA 2014 τα τελευταία χρόνια, δείχνει τη σημασία της έκθεσης για την ανάπτυξη των επιχειρηματικών επαφών τους. Το σύνολο των ελλήνων εκθετών που έλαβε μέρος στις επιχειρηματικές συναντήσεις έμεινε ιδιαίτερα ικανοποιημένο, επομένως αναμένεται η επανάληψη της ανωτέρω εκδήλωσης στο πλαίσιο διοργάνωσης της MEDICA 2015.

Επιπλέον, παράλληλα με την MEDICA 2014 πραγματοποιήθηκε και η έκθεση COMPAMED, η οποία έχει καταφέρει να εδραιωθεί ως η κορυφαία διεθνής εκδήλωση για τους προμηθευτές στον τομέα ιατρικής τεχνολογίας, καταγράφοντας για πρώτη φορά συμμετοχή άνω των 700 εκθετών. Διοργανώθηκαν, επίσης, παράλληλα συνέδρια, σεμινάρια και ομιλίες σε διάφορα θεματικά φόρουμ, ενώ για πρώτη φορά εταιρείες και ερευνητικά ινστιτούτα παρουσιάσαν σε ξεχωριστές αίθουσες καινοτομίες υψηλής τεχνολογίας σε περίπου 17.000 επισκέπτες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Healthcare Brokerage Event διοργανώθηκε από το ZENIT GmBH και το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ), αμφότερα μέλη του European Enterprise Network, με την υποστήριξη του Γενικού Προξενείου της Ελλάδος στο Ντίσελντορφ και υπό την αιγίδα του Γενικού Προξενείου του Ντίσελντορφ.