10ο Διεθνές Venture Capital Forum στην Αθήνα

Για δέκατη συνεχόμενη χρονιά οργανώνεται φέτος η σημαντικότερη ίσως εκδήλωση στον τομέα του Venture Capital στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, το 10ο Διεθνές Venture Capital Forum. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 16 και 17 Ιουνίου 2009, στο ξενοδοχείο Hilton στην Αθήνα.

Οι οργανωτές - το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ (μέλος του Enterprise Europe Network ? Hellas), ο οργανισμός Invest in Greece Agency και το Ταμείο Ανάπτυξης Νέας Οικονομίας (ΤΑΝΕΟ), σε συνεργασία με Ένωση Ελληνικών Εταιρειών Venture Capital - προσκαλούν επιχειρηματίες και ερευνητές με φιλόδοξες και δυναμικές επενδυτικές προτάσεις να συμμετάσχουν σε κλειστές επιχειρηματικές συναντήσεις με ελληνικές και διεθνείς εταιρείες Venture Capital (VC) που θα διοργανωθούν τη δεύτερη μέρα του Forum. Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών.

Στόχος των συναντήσεων είναι η προώθηση των επαφών επιχειρήσεων (σε πρώιμο ή προχωρημένο στάδιο ανάπτυξης) με εταιρείες VC, προκειμένου να διερευνήσουν τη δυνατότητα άντλησης ιδιωτικών κεφαλαίων για την υλοποίηση των επενδυτικών τους προτάσεων. Περισσότεροι από 60-70 επιχειρηματίες καταθέτουν επιχειρηματικά σχέδια κάθε χρόνο με την πρόθεση να έχουν προκαθορισμένες συναντήσεις με εκπροσώπους από 15-20 εταιρείες VC που συμμετέχουν συνήθως στο Forum. Οι επιχειρηματίες προέρχονται τόσο από την Ελλάδα όσο και από την ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου (Βουλγαρία, Ρουμανία, Κύπρο, Τουρκία, Ισραήλ, Κροατία, FYROM, κ.ά. Οι επενδυτές προέρχονται κυρίως από την Ελλάδα.

Την πρώτη μέρα του Forum θα υπάρξει συνεδριακό μέρος κατά το οποίο επιχειρηματίες, επενδυτές και διαμορφωτές πολιτικής θα συζητήσουν τις εξελίξεις των επενδύσεων VC στη χώρα μας αλλά και διεθνώς σε συνάρτηση με τους διάφορους βιομηχανικούς κλάδους και τις αναδυόμενες τεχνολογίες. Θα παρουσιαστούν επίσης επιτυχημένα παραδείγματα επενδύσεων στην Ελλάδα, τα οποία προέκυψαν ως αποτέλεσμα παλαιότερων Venture Capital Fora.

Όσοι ενδιαφέρονται να συναντήσουν εταιρείες Venture Capital (καθώς και θερμοκοιτίδες νέων και καινοτόμων επιχειρήσεων) θα πρέπει να υποβάλουν σχετική αίτηση (επενδυτική πρόταση) στα αγγλικά ή στα ελληνικά με σύντομη περιγραφή φορέα, τεχνολογίας, προϊόντος / υπηρεσίας, αγοράς και απαιτούμενων κεφαλαίων, το αργότερο μέχρι τις 4 Μαΐου 2009. Πληροφορίες και έντυπο αίτησης μπορούν να αναζητηθούν στον δικτυακό τόπο του Forum: www.vcforum.gr, όπου και μπορούν επίσης να εγγραφούν όσοι ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν το συνεδριακό μέρος του Forum.

Σημειώνεται ότι στις 19 Μαρτίου διοργανώθηκε στη Θεσσαλονίκη προσυνεδριακή εκδήλωση με σκοπό την ενημέρωση της επιχειρηματικής και ερευνητικής κοινότητας για τις επενδυτικές δυνατότητες του φόρουμ. Η εκδήλωση εστιάστηκε στον ρόλο των Venture Capital Funds σε περίοδο κρίσης αλλά και στις ξένες επενδύσεις ως μοχλός ανάπτυξης της ελληνικής περιφέρειας.

Μάθετε Περισσότερα