Σεμιναριακές διαλέξεις στη Βιολογία από το Ιδρυμα Μποδοσάκη

Τριήμερο κύκλο Σεμιναριακών Διαλέξεων σε θέματα Βιολογίας και Ιατρικής, που απευθύνονται σε αριστούχους νέους Έλληνες φοιτητές διοργανώνει το Ιδρυμα Μποδοσάκη από 7 έως 9 Σεπτεμβρίου 2009, με προθεσμία υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής μέχρι 30 Απριλίου.

Στόχος των διαλέξεων είναι να δημιουργηθούν γέφυρες γόνιμης επικοινωνίας και διαλόγου ανάμεσα στους συμμετέχοντες φοιτητές και στους ομιλητές. Ομιλητές θα είναι διακεκριμένοι Έλληνες επιστήμονες που έχουν τιμηθεί με το Αριστείο Μποδοσάκη ή με το Επιστημονικό Βραβείο του Ιδρύματος για την εξαιρετική επίδοσή τους στον τομέα τους καθώς και καταξιωμένοι διεθνώς επιστήμονες που συνεργάζονται με το Ίδρυμα.

Οι διαλέξεις θα καλύψουν μια ευρεία θεματολογία, όπως: δομή και λειτουργία του γονιδιώματος, Βιοτεχνολογία, κυτταροδιαφοροποίηση και βλαστικά κύτταρα, ιατρικά μοντέλα και άλλα θέματα αιχμής.

Τις διαλέξεις, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν σε Συνεδριακό Κέντρο στη Βραυρώνα Αττικής το διάστημα 7-9 Σεπτεμβρίου 2009, προσκαλούνται να παρακολουθήσουν επί πτυχίω φοιτητές ή πτυχιούχοι Θετικών Επιστημών και Ιατρικής, πανεπιστημίων της χώρας μας ή του εξωτερικού, Έλληνες κατά την ιθαγένεια ή το γένος.

Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής ορίζεται η 30η Απριλίου 2009. Τα έξοδα διαμονής, εστίασης και μετακίνησης θα καλυφθούν από το Ίδρυμα Μποδοσάκη. Η γλώσσα των διαλέξεων είναι η ελληνική. Σε αυτούς που θα επιλεγούν και θα παρακολουθήσουν τις διαλέξεις θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παραλαμβάνουν το έντυπο με το πρόγραμμα, και την αναλυτική πληροφόρηση για τους όρους και τις προϋποθέσεις συμμετοχής στις σεμιναριακές διαλέξεις, από τη Γραμματεία του Ιδρύματος, Λεωφ. Βασιλίσσης Σοφίας 23Α, Αθήνα (3ος όροφος), τις εργάσιμες ημέρες (10:00 - 12:00), ή να ενημερώνονται από τον δικτυακό τόπο www.bodossaki.gr. Για περισσότερες πληροφορίες: Πηνελόπη Σπέη, τηλ. 210 3222042 και 210 3220962.

Μάθετε Περισσότερα