Ο Περιφερειακός Πόλος Καινοτομίας Kεντρικής Μακεδονίας στο Διαδίκτυο

Νέα, εκδηλώσεις και υπηρεσίες καινοτομίας που παρέχονται σε επιχειρήσεις και ερευνητικά κέντρα παρουσιάζονται στο νέο δικτυακό τόπο του Περιφερειακού Πόλου Καινοτομίας Κεντρικής Μακεδονίας (http://www.innopole.gr/).

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνονται για τις Περιφερειακές Τεχνολογικές Πλατφόρμες (Ευρυζωνικά και Υπηρεσίες Διαδικτύου, Ψηφιακά συστήματα και συστήματα Τηλεπικοινωνιών, Τεχνολογίες λογισμικού και Λογισμικό γνώσης) τις Κοινοπραξίες Έρευνας και Τεχνολογίας, τις δυνατότητες εμπορικής αξιοποίησης των ερευνητικών αποτελεσμάτων, καθώς και για όλες τις ευκαιρίες τεχνολογικής συνεργασίας μεταξύ επιχειρήσεων που εδρεύουν στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και ομοειδών από το εξωτερικό.

Ο Περιφερειακός Πόλος Καινοτομίας Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΠΚΚΜ) αποτελεί μια ένωση ιδιωτικών και δημόσιων οργανισμών, με στόχο την ενίσχυση της τεχνολογίας, της καινοτομίας και της ανταγωνιστικότητας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Στον Πόλο συμμετέχουν 72 φορείς από την ακαδημαϊκή, ερευνητική και επιχειρηματική κοινότητα, οι οποίοι συνεργάζονται στον τομέα των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ).

Οι Περιφερειακοί Πόλοι Καινοτομίας αναπτύχθηκαν με πρωτοβουλία της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας. Εκτός από τον ΠΠΚΚΜ, λειτουργούν επίσης οι: ΠΠΚ Θεσσαλίας (http://www.rip-thessaly.gr/), ΠΠΚ Δυτικής Μακεδονίας (http://www.innopolos-wm.eu/), ΠΠΚ Δυτικής Ελλάδας (http://www.innopolewest.gr/) και ΠΠΚ Κρήτης (http://www.i4crete.gr/).