Ανακοινώθηκε η πρόσκληση υποβολής προτάσεων eContentplus 2008

31.03.2008

Η πρόσκληση υποβολής προτάσεων για το πρόγραμμα eContentplus για το 2008, με συνολικό προϋπολογισμό 42,5 εκατ. ευρώ και καταληκτική ημερομηνία στις 12 Ιουνίου, ανακοινώθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Στόχος του προγράμματος είναι η βελτίωση της πρόσβασης, της χρηστικότητας και της αξιοποίησης του ψηφιακού περιεχομένου στην Ευρώπη. To Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης, Εθνικό Σημείο Επαφής για το πρόγραμμα, διοργανώνει ημερίδα για την παρουσίαση της τρέχουσας πρόσκλησης υποβολής προτάσεων στις 21 Απριλίου 2008 στην Αθήνα (Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών), με προσκεκλημένο ομιλητή τον εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Δρα Σπύρο Πηλό.

Η νέα πρόσκληση θα καλύψει τα θεματικά πεδία:

- Γεωγραφικά δεδομένα: Δίκτυα βέλτιστης πρακτικής για τα γεωγραφικά δεδομένα/πληροφορίες

- Εκπαιδευτικό περιεχόμενο: Δίκτυα βέλτιστης πρακτικής για το εκπαιδευτικό περιεχόμενο, Στοχοθετημένα έργα εκπαιδευτικού περιεχομένου

- Ψηφιακές Βιβλιοθήκες: Δίκτυα βέλτιστης πρακτικής για τη διαλειτουργικότητα ψηφιακών βιβλιοθηκών, Δίκτυα βέλτιστης πρακτικής προς χρήση από την Ευρωπαϊκή Ψηφιακή Βιβλιοθήκη, Στοχοθετημένα έργα πολιτιστικού περιεχομένου, Στοχοθετημένα έργα επιστημονικού/ακαδημαϊκού περιεχομένου, Θεματικό δίκτυο συντονισμού και στήριξης της Ευρωπαϊκής Ψηφιακής Βιβλιοθήκης.

Στο πρόγραμμα μπορούν να συμμετάσχουν δημόσιοι και ιδιωτικοί οργανισμοί από τα κράτη μέλη και τις συνδεδεμένες χώρες της ΕΕ, και, υπό προϋποθέσεις, από την Τουρκία, την Κροατία και τη FYROM. Οργανισμοί που εδρεύουν σε τρίτες χώρες μπορούν να συμμετέχουν σε έργα, αλλά χωρίς χρηματοδότηση.

Περισσότερες πληροφορίες για την πρόσκληση είναι ήδη διαθέσιμες στο δικτυακό τόπο της ΕΕ. Πληροφορίες για ενημερωτική εκδήλωση που θα διοργανώσει το ΕΚΤ θα ανακοινωθούν σύντομα.

Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης
Εθνικό Σημείο Επαφής για το πρόγραμμα eContentplus
Μαρία Κουτροκόη
Τηλ.: 210 7273917, Fax: 210 7246824
Email: mkoutr@ekt.gr

Μάθετε Περισσότερα