ICT 2008: η μεγαλύτερη εκδήλωση για τις Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνιών στην Ευρώπη

Η μεγαλύτερη εκδήλωση για τις Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνιών (ΤΠΕ, ICT) στην Ευρώπη, η 'ICT 2008: 'i's to the future: invention-innovation-impact', πραγματοποιείται από 25 έως 27 Νοεμβρίου 2008 στη Λυών της Γαλλίας. Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης συμμετέχει στην εκδήλωση ως Εθνικό Σημείο Επαφής για το πρόγραμμα ICT του 7ου Προγράμματος Πλαίσιο για την Έρευνα της ΕΕ, εθνικός κόμβος στο δίκτυο εξεύρεσης συνεργατών για έργα ICT Ideal-IST και ως συντονιστής του δικτύου επιχειρηματικότητας Enterprise Europe Network-Hellas.

Η εκδήλωση, που διοργανώνεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή (Γενική Διεύθυνση 'Κοινωνία της Πληροφορίας και Μέσα Ενημέρωσης') στο πλαίσιο της Γαλλικής Προεδρίας της ΕΕ, καλύπτει τρία θέματα: Εφευρίσκοντας το μέλλον: Τεχνολογίες ΤΠΕ για το μέλλον - Καινοτόμος Ευρώπη: νέες αγορές, νέοι τομείς, νέοι παίκτες - Αντίκτυπος μέσω Πολιτικής. Περιλαμβάνει συνέδριο, έκθεση καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών, συνεδρίες δικτύωσης συνεργατών και εκδήλωση μεταφοράς τεχνολογίας.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για ευκαιρίες χρηματοδότησης στο 7ο Πρόγραμμα Πλαίσιο, τις Κοινές Τεχνολογικές Πρωτοβουλίες και το Πρόγραμμα Πλαίσιο για την Ανταγωνιστικότητα και την Καινοτομία (CIP). Τα προγράμματα αυτά θα διαθέσουν συνολικά 2 δισ. ευρώ για έρευνα στον τομέα των ΤΠΕ τα επόμενα δύο χρόνια.

Η έκθεση θα φιλοξενήσει 200 περίπτερα με νέα προϊόντα και υπηρεσίες αιχμής, καινοτόμες επιχειρήσεις και επενδυτικούς οργανισμούς venture capital, καλύπτοντας τα θεματικά πεδία: Έρευνα αιχμής στις ΤΠΕ από ευρωπαϊκά εργαστήρια, καινοτόμες λύσεις στην αγορά από τη γαλλική και τη διεθνή βιομηχανία, 'χωριό καινοτομίας (innovator village)' για επιτυχημένες μικρομεσαίες επιχειρήσεις, συμμετοχή ευρωπαϊκών επενδυτικών οργανισμών venture capital.

Επιπλέον διοργανώνονται 214 συνεδρίες δικτύωσης για την εξεύρεση συνεργατών και την από κοινού προετοιμασία ερευνητικών προτάσεων. Τέλος το δίκτυο Enterprise Europe Network διοργανώνει εκδήλωση μεταφοράς τεχνολογίας στους τομείς: ηλεκτρονική υγεία (e-Health), λογισμικό για τη διοίκηση επιχειρήσεων (CRM: Customer Relationship Management, ERP: Enterprise Resource Planning), λογισμικό απεικόνισης και προσομοίωσης (visualisation and simulation software, Imaging, 3D), δίκτυα και ασύρματες τεχνολογίες.

Η εκδήλωση ICT Event (πρώην IST Event) διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια και, φέτος, αναμένεται να προσελκύσει περισσότερους από 5.000 ερευνητές, ακαδημαϊκούς, εφευρέτες, εκπροσώπους επιχειρήσεων, πολιτικούς, από την Ευρώπη, την Κίνα, την Ινδία, τη Ρωσία, την Αφρική, κ.ά.

Περισσότερες πληροφορίες:
Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης
Κώστας Καραμάνης
Τηλ.: 210 7273918
E-mail: karamanis@ekt.gr

Δώρα Φαρμάκη
Τηλ.: 210 7273954
E-mail: dfarma@ekt.gr