Forum Επιχειρηματικών Συναντήσεων στην έκθεση Scottish Technology Showcase 2010

Σε διεθνές Forum Επιχειρηματικών Συναντήσεων στον τομέα της τεχνολογίας, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στη Γλασκόβη στις 26 Μαΐου 2010, προσκαλεί το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (EKT), συντονιστής του δικτύου Enterprise Europe Network-Hellas, όλες τις ενδιαφερόμενες ελληνικές εταιρείες. Η εκδήλωση διοργανώνεται παράλληλα με την έκθεση Scottish Technology Showcase 2010, τη μοναδική διατομεακή έκθεση τεχνολογίας της Σκοτίας. Στην έκθεση θα δώσουν το παρών περίπου 140 εταιρείες που προσφέρουν καινοτομικά προϊόντα και υπηρεσίες στην αιχμή την τεχνολογίας, ενώ παράλληλα αναζητούν συνεργασίες με εταιρείες από το εξωτερικό.

Η εκδήλωση θα δώσει τη δυνατότητα σε συμμετέχοντες από όλη την Ευρώπη, να παρουσιάσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους και να βρουν τους κατάλληλους συνεργάτες μέσα από διμερείς προκαθορισμένες συναντήσεις. Οι τομείς που καλύπτονται στην συγκεκριμένη εκδήλωση είναι οι εξής: Digital Economy, High Value Manufacturing, Low Carbon Economy, Health Innovation. Ειδικά για τον τελευταίο τομέα, στις 25/5 θα υπάρξει ειδική εκδήλωση όπου οι εταιρείες του κλάδου θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή μεταξύ τους.

Η συμμετοχή στo Forum είναι δωρεάν. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επισκεφτούν τον δικτυακό τόπο της έκθεσης προκειμένου να εγγραφούν και, στη συνέχεια, έως τις 5/5/2010, να εισάγουν τα στοιχεία τους (επιχειρηματικό προφίλ, διαθεσιμότητα για συναντήσεις κ.λπ.) στον δικτυακό τόπο της εκδήλωσης (http://sts.b2bmatchmaking.com). Κατόπιν, θα μπορούν να επιλέξουν από μια λίστα με προφίλ και να ζητήσουν συναντήσεις με τις εταιρείες με προοπτική επιχειρηματικής ή ερευνητικής συνεργασίας. Το πρόγραμμα των συναντήσεων θα είναι διαθέσιμο μια εβδομάδα πριν την εκδήλωση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ΕΚΤ προσφέρει δυνατότητα εκπροσώπησης για τις εταιρείες που αναζητούν τεχνολογία ή εμπορική συνεργασία και δεν μπορούν να μεταβούν στην εκδήλωση. Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινίσεις μπορείτε να απευθύνεστε στο ΕKT (κ. Κωνσταντίνο Καραμάνη, τηλ.: 210 7273918, e-mail: karamanis@ekt.gr ).

Σημειώνεται πως το Enterprise Europe Network (www.enterprise-hellas.gr) είναι το μεγαλύτερο δίκτυο ολοκληρωμένης επιχειρηματικής υποστήριξης στον κόσμο. Στην Ελλάδα, το δίκτυο Enterprise Europe Network-Hellas αποτελείται από βιομηχανικούς συνδέσμους, ερευνητικά και τεχνολογικά ιδρύματα, εμπορικά και βιομηχανικά επιμελητήρια και καταξιωμένους φορείς στο χώρο της καινοτομίας και των ΜΜΕ, με συντονιστή το EKT. Παρέχει υπηρεσίες για διεθνή επιχειρηματική συνεργασία, ενημέρωση για ευρωπαϊκές πολιτικές, καινοτομία και μεταφορά τεχνολογίας, ενίσχυση της συμμετοχής των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στα ευρωπαϊκά προγράμματα για Έρευνα και Τεχνολογία.