Σε πολυμεσική εφαρμογή για αναρριχητές το βραβείο Europrix Top Talent Award

19.12.2007

Η πολυμεσική εφαρμογή 'Where to Climb' που παρέχει διαδραστικές υπηρεσίες σε αναρριχητές, μέσω του Διαδικτύου και κινητών τηλεφώνων απέσπασε το βραβείο Europrix Top Talent Award για το 2007. Ο ευρωπαϊκός διαγωνισμός πολυμέσων Europrix απευθύνεται σε ταλαντούχους σπουδαστές και νέους επαγγελματίες του χώρου που θέλουν να προβάλλουν τη δουλειά τους σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Φέτος, παράλληλα με το διαγωνισμό διοργανώθηκε και Φεστιβάλ στο Γκρατς της Αυστρίας, στο πλαίσιο του οποίου παρουσιάστηκαν τα έργα που διακρίθηκαν. Μέσα από τις 278 συμμετοχές, η επιτροπή των βραβείων επέλεξε 7 νικητές (έναν για κάθε κατηγορία) και τον γενικό νικητή, την εφαρμογή 'Where to Climb' από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Το 'Where to Climb' περιλαμβάνει μια κινητή εφαρμογή καθώς και δικτυακό τόπο και απευθύνεται σε αναρριχητές. Προσφέρει προσωπικές και ενημερωμένες πληροφορίες και συμβουλές για αναρριχήσεις στη Μ. Βρετανία. Οι χρήστες του έχουν πρόσβαση σε πρακτικούς οδηγούς, τους οποίους μπορούν να επικαιροποιούν και να βελτιώνουν, προσθέτοντας νέες διαδρομές. Μπορούν επίσης να συζητούν μεταξύ τους, να αναζητούν παρέα για αναρριχήσεις κ.λπ., καθώς και να «κατεβάσουν» οδηγούς, χάρτες και διαδρομές στο κινητό τους τηλέφωνο. Πρόκειται για μια ιδιαίτερα καλοσχεδιασμένη εφαρμογή που δείχνει το μέλλον των εφαρμογών για κινητά τηλέφωνα και έχει ήδη προσελκύσει μεγάλο κοινό.

- Οι νικητές σε όλες τις κατηγορίες είναι:

- Ευρυζωνικότητα / Online περιεχόμενο: 'WorldABC' (Αυστρία), των Christian Schreger, Gylcin Kilic, Dzenita Ozcan, Werner Mayer και Michael Raidel

- Φορητό περιεχόμενο: 'Where To Climb' (Ην. Βασίλειο), του Luke McSorley

- Παιχνίδια: 'Hide n Tag' (Ισραήλ), του Michael Ferber

- Διαδραστικά γραφικά υπολογιστών: 'KayakPaddling.net' (Φινλανδία), του Niko Hakkarainen

- Εργαλεία περιεχομένου και σχεδιασμός interface: 'Strip Mine' (Σλοβενία), των Andraz Tori και Bostjan Spetic

- Διαδραστικές εγκαταστάσεις και διαδραστική τηλεόραση: 'Performative Ecologies' (Ην. Βασίλειο), του Ruairi Glynn

- Ψηφιακό βίντεο και κινούμενο σχέδιο: 'Life-Line' (Ουγγαρία), του Tomek Ducki

- Ειδικό Βραβείο Επιτροπής για Κοινωνική Συνείδηση στα Πολυμέσα: 'The Big Brother State' (Γερμανία), των David Scharf και Johannes Berner

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα έργα που βραβεύτηκαν και τους δημιουργούς τους, επισκεφθείτε το δικτυακό τόπο του διαγωνισμού Europrix Top Talent Award.

Μάθετε Περισσότερα