Πανευρωπαϊκό συνέδριο για μικρομεσαίες επιχειρήσεις πληροφορικής

Πανευρωπαϊκό Συνέδριο για τις Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) και εκδήλωση μεταφοράς τεχνολογίας για μικρομεσαίες επιχειρήσεις (ΜΜΕ) που δραστηριοποιούνται στον τομέα πραγματοποιείται στις 22-23 Νοεμβρίου 2007, στη Δανία (Aalborg). Το Συνέδριο διοργανώνεται στο πλαίσιο του έργου EASIER (Engaging regional SMEs within the ICT sector in EU research), στο οποίο συμμετέχει το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης.

Στο Συνέδριο αναμένεται να συμμετάσχουν περισσότεροι από 250 εκπρόσωποι επιχειρήσεων από 12 χώρες. Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τα αποτελέσματα της πρώτης προκήρυξης του προγράμματος ICT του 7ου Προγράμματος Πλαίσιο, να ανταλλάξουν πληροφορίες και εμπειρίες για τα προγράμματα που υποστηρίζουν τις ΤΠΕ, να δικτυωθούν και να διερευνήσουν τις ευκαιρίες τόσο για συμμετοχή σε υφιστάμενα περιφερειακά δίκτυα, καθώς και για διαμόρφωση νέων συνεργασιών και έργων.

Οι φορείς και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονικά αιτήσεις συμμετοχής έως τις 31 Οκτωβρίου ή/και τις προτάσεις των έργων τους μέχρι τις 2 Νοεμβρίου 2007 στο δικτυακό τόπο του συνεδρίου (http://www.be2-aalborg.dk/en/register/). Καλύπτονται έξοδα διαμονής και γεύματα, ενώ τα έξοδα μετακίνησης θα πρέπει να καλυφθούν από τον ίδιο το φορέα. Οι ελληνικές εταιρείες που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν μπορούν να επικοινωνούν με το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (Μαρία Κουτροκόη, Τηλ.: 210 7273917, E-mail: mkoutr@ekt.gr, Μαρία Σαμαρά, Τηλ.: 210 7273904, E-mail: samara@ekt.gr) και το Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Πληροφορικής Βορείου Ελλάδας (Andreas Baresel-Bofinger, Email: sepve@sepve.org.gr).

Σημειώνεται πως το έργο EASIER υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος 'Έρευνα και Καινοτομία' του 6ου ΠΠ και στοχεύει στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των ευρωπαϊκών ΜΜΕ και των ερευνητικών οργανισμών, μέσω της συμμετοχής τους σε έργα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, της αξιοποίησης περιφερειακών δικτύων και της διαμόρφωσης νέων διεθνικών συνεργασιών.

Πληροφορίες: .
Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης
Μαρία Κουτροκόη, Μαρία Σαμαρά
Τηλ.: 210 7273917, 210 7273904
E-mail: mkoutr@ekt.gr, samara@ekt.gr

Μάθετε Περισσότερα