Θερινό Σχολείο 2007 στο ΕΚΕΦΕ 'Δημόκριτος'

14.06.2007

Το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών 'Δημόκριτος' διοργανώνει Θερινό Σχολείο συνολικής διάρκειας δύο εβδομάδων (9-20 Ιουλίου 2007), που απευθύνεται σε πτυχιούχους ή τελειόφοιτους ΑΕΙ/ΤΕΙ και στοχεύει στην ενημέρωσή τους για τις τελευταίες εξελίξεις της έρευνας στο Κέντρο και σε διεθνές επίπεδο.

Οι διαλέξεις που θα πραγματοποιηθούν εντάσσονται σε ένα Γενικό και σε τρεις παράλληλους Ειδικούς Κύκλους, ενώ θα περιλαμβάνουν θέματα από τη Βασική Έρευνα στις Φυσικές Επιστήμες, τα Προηγμένα Υλικά και τη Νανοτεχνολογία, τις Επιστήμες της Ζωής και τη Βιοτεχνολογία, το Περιβάλλον, την Ενέργεια και την Ασφάλεια, την Πληροφορική, τις Τηλεπικοινωνίες και την Μικροηλεκτρονική, και την Πολιτιστική Κληρονομιά.

Οι ομιλητές θα είναι μέλη της κοινότητας του ΕΚΕΦΕ 'Δημόκριτος', καθώς και άλλοι επιστήμονες από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Όλα τα Ινστιτούτα του Κέντρου θα συμμετάσχουν στο Θερινό Σχολείο με περίπου δεκαπέντε διαλέξεις ανά Ινστιτούτο καθώς και με ξεναγήσεις στις εργαστηριακές τους εγκαταστάσεις.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις έως τις 2 Ιουλίου 2007, μέσω της ιστοσελίδας http://edu.demokritos.gr καθώς και να εγγραφούν στη σχετική λίστα ανακοινώσεων στέλνοντας κενό e-mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση sxoleio2007@admin.demokritos.gr με θέμα SUBSCRIBE. Για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να απευθύνονται στο Γραφείο Εκπαίδευσης του ΕΚΕΦΕ 'Δημόκριτος', Πατριάρχου Γρηγορίου Ε? και Νεαπόλεως, 15310 Αγία Παρασκευή, τηλ: 210 650 3055, Fax:210 651 0384, e-mail:edu.info@admin.demokritos.gr (κα. Ι. Κουτσουρά και κα Ι. Αποστόλου).