Διαγωνισμός δημιουργιών με πολυμέσα για την 50η επέτειο της ΕΕ

Διαγωνισμό για δημιουργίες πολυμέσων με θέμα '50 χρόνια Ευρωπαϊκή Ένωση: η Ελλάδα στην Ευρώπη, η Ευρώπη στον κόσμο' διοργανώνει το Ανοικτό Φόρουμ 07, με αφορμή τον εορτασμό της συμπλήρωσης 50 χρόνων από την ίδρυση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές, φοιτητές, καλλιτέχνες και όσους ασχολούνται με τις νέες τεχνολογίες και στοχεύει στην προώθηση προτάσεων, λύσεων και πολιτικών για την ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή στην ευρωπαϊκή Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί σε δύο κατηγορίες: η πρώτη αφορά νέους έως 22 ετών και η δεύτερη άτομα άνω των 22 ετών. Οι συμμετοχές μπορούν να είναι ατομικές ή ομαδικές και επιτρέπεται μόνο μια συμμετοχή ανά άτομο ή ανά ομάδα. Τα έργα μπορούν να έχουν τη μορφή στατικών ψηφιακών εικόνων σε αλληλουχία ή διαδραστικών (interactive) εφαρμογών, χρησιμοποιώντας οποιοδήποτε σχετικό λογισμικό (π.χ. Microsoft PowerPoint, Macromedia Flash, Dreamweaver, Macromedia Director, Shockwave, Multimedia Games). Η διάρκειά τους δεν θα ξεπερνά τα δύο λεπτά και θα υποβάλλονται σε CD ή DVD-ROMs.

Τα έργα θα αξιολογηθούν από ανεξάρτητη επιτροπή με βάση την πρωτοτυπία, τη σαφή και ευρηματική ανταπόκρισή τους στο θέμα του διαγωνισμού, τη λειτουργικότητα και την αισθητική τους.

Σε κάθε κατηγορία, το τρία πρώτα βραβεία συνοδεύονται από χρηματικά έπαθλα αξίας 3.000, 1.500 και 1.000 ευρώ, αντίστοιχα. Όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν συμβολικά αναμνηστικά δώρα, ενώ τα έργα τους θα προβληθούν στο δικτυακό τόπο και τις εκδηλώσεις του Φόρουμ σε όλη την Ελλάδα.

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να υποβάλουν τα έργα τους έως την Τρίτη 20 Μαρτίου 2007. Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στην Ολομέλεια και το δικτυακό τόπο του Ανοικτού Φόρουμ την Πέμπτη 29 Μαρτίου 2007.