ΕΚΤ - Γαλλική Πρεσβεία σε επιχειρηματική αποστολή για θαλάσσιες τεχνολογίες

Επιχειρηματική αποστολή για τους τομείς τεχνολογίας λιμένων, ασφάλειας και προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος διοργανώνει το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης, ως συντονιστής του Ελληνικού Κέντρου Αναδιανομής Καινοτομίας, σε συνεργασία με τον Πόλο Ανταγωνιστικότητας για τη Θάλασσα 'Pole MER PACA', τη UBIFRANCE και την Οικονομική Αποστολή της Γαλλικής Πρεσβείας, στις 13-15 Δεκεμβρίου 2006, στην Αθήνα.

Στόχος της επιχειρηματικής αποστολής είναι η ανταλλαγή τεχνογνωσίας και εμπειρίας μεταξύ Γάλλων εμπειρογνωμόνων και ελληνικών δημόσιων και ιδιωτικών φορέων που δραστηριοποιούνται στους παραπάνω κλάδους. Στο πλαίσιο αυτό, θα πραγματοποιηθούν επιχειρηματικές συναντήσεις για την παρουσίαση των τελευταίων εξελίξεων και των ευκαιριών στις θαλάσσιες τεχνολογίες, τομέας με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την Ελλάδα που επιδιώκει την αναβάθμιση των λιμενικών της εγκαταστάσεων.

Σημειώνεται πως ο Πόλος Ανταγωνιστικότητας για τη Θάλασσα αποτελεί cluster ακαδημαϊκών, ερευνητικών και βιομηχανικών φορέων που εξειδικεύονται σε θέματα θαλάσσιας ασφάλειας και αειφόρου ανάπτυξης. Υποστηρίζεται, δε, από 117 μικρομεσαίες επιχειρήσεις και εταιρείες, και 59 πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα. Ο Πόλος 'Pole MER PACA' καλύπτει τη γαλλική περιφέρεια Provence-Alpes-Cote d'Azur και ο Πόλος 'Pole Mer Bretagne' την περιφέρεια της Βρετάνης. Στις δύο περιφέρειες οι θέσεις εργασίας που είναι άμεσα συνδεδέμενες με τη θάλασσα υπολογίζονται στις 60.000..

Η διοργάνωση διεθνών αποστολών εντάσσεται στις δράσεις του Πόλου για τη γνωριμία και συνεργασία με δυναμικές αγορές, την εποικοδομητική αξιοποίηση επιχειρηματικών ευκαιριών και την προώθηση της γαλλικής τεχνολογίας και τεχνογνωσίας.

Περισσότερες πληροφορίες:
Γαλλική Πρεσβεία στην Αθήνα
Οικονομική Αποστολή (Τηλ.: 210 7240517-519)

Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης
Ελληνικό Κέντρο Αναδιανομής Καινοτομίας
Αργυρώ Καραχάλιου (Τηλ.: 210 7273921, E-mail: akarah@ekt.gr)
Κωνσταντίνος Καραμάνης (Τηλ.: 210 7273918, E-mail: karamanis@ekt.gr).