Διαβούλευση για το Σχέδιο Νόμου για την Έρευνα και Τεχνολογία

23.11.2006

Κατατέθηκε σε δημόσια διαβούλευση από τη Διυπουργική Επιτροπή Έρευνας και Τεχνολογίας (ΔΕΕΤ) στις 16 Νοεμβρίου 2006, το Σχέδιο Νόμου για την Έρευνα και Τεχνολογία. Το νέο νομοθετικό πλαίσιο Έρευνας και Τεχνολογίας (Ε&Τ) βασίζεται στις προτάσεις της ΔΕΕΤ οι οποίες παρουσιάστηκαν στις 5 Ιουλίου 2006, στη δίμηνη δημόσια διαβούλευση (έως 7 Σεπτεμβρίου 2006) και σε σειρά επιμέρους συζητήσεων που ακολούθησε με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς (Σεπτέμβριος-Οκτώβριος 2006).

Βασικός άξονας των προτεινόμενων ρυθμίσεων είναι η αριστεία στην Ε&Τ, η συνεργατική έρευνα μεταξύ ΑΕΙ, ερευνητικών κέντρων, επιχειρήσεων και μεγάλων ελληνικών και διεθνών οργανισμών σε τομείς εθνικής προτεραιότητας, η προώθηση της επιχειρηματικότητας και της τεχνολογικής καινοτομίας. Με αυτές επιχειρείται η χάραξη μιας ενιαίας στρατηγικής για την Ε&Τ, προκειμένου η Ελλάδα να συμμετέχει ενεργά στις διεθνείς εξελίξεις στους παραπάνω τομείς.

Σχόλια και παρατηρήσεις για το Σχέδιο Νόμου Ε&Τ, το οποίο δημοσιεύεται στο δικτυακό τόπο της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας, μπορούν να αποστέλλονται μέχρι τις 15 Ιανουαρίου 2007, ώρα 12.00 στο e-mail: diavouldeet@gsrt.gr

Μάθετε Περισσότερα